220V 450mA villanykörte hány Wattosnak felel meg?
Előbb-utóbb mindegyik elpukkan, ha csak olyen egyszerűen kijelentem.
Tény, hogy a nagyobb feszültséggel használtnak rövidebb az élettartama, a fényereje viszont nagyobb.
Persze azért van akkora(túl)(feszültség, ahol kb. azonnal elpukkan, de olyat nem kap a hálózaton, kivéve villámcsapás esetleg vagy hasonlók.
"csakhogy 240V t kap"
Azt honnan kapná?
Úgy tudom jelenleg 230 V +/- 10% jelenleg a megengedett fázisfeszültség effektív értéke (javítsatok ki, ha tévedek).
Tehát szélsőséges esetben kaphat akár 253 voltot is, ám még ekkor sem szabadna azonnal elpukkannia...
#3 „csakhogy 240V t kap konnektorbol es el fog pukkani”
A hálózati feszültség névleges értéke 230 V, nem 240 V. A kérdés az volt, hogy mekkora a teljesítménye, nem az, hogy mi lesz akkor, ha 220 V helyett 240 V-t kap. Egyébként, ha 220 V helyett 240 V-ot kapna, nem „pukkanna” el, legfeljebb az élettartama csökkenne, ha hosszú távon kapná a nagyobb feszültséget.
#4 Jó válasz!
Ez a tag rendszeresen 240 V-ot ír a 230 V helyett.
"Ez a tag rendszeresen 240 V-ot ír a 230 V helyett."
Nem akkarom védeni azt a „tagot”, de mégis mit írjon, ha minden multiméter minden kerületben 240 voltot mutat ?
Szóval lehet, hogy Budapesten kívül még 230V van, vagy még annyi se,
de erre mifelénk igenis 240V feszültség van.
Persze lehet papíron 230 volt is, de én inkább azt az értéket hiszem el, amit a műszeren látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!