Adó-vevő készüléket akarok vásárolni, ami nagyjából 2 km-távolságra kellene maximum, mi alapján válasszon az ember, ha egyáltalán nem ért hozzá?
Csak haveri beszélgetésre kellene nekem, esetleg az erdőben való túra, mászkálásos kombináció a haverokkal,barátnőinkkel, meg úgy általában.
Rengeteg kérdésem lenne.
Az adovevot aki "befogja" hallhatja a mi beszélgetésunket is akár?
Továbbá ehhez a készülékhez kell bármilyen engedély, vagy csak szimplán megvehetnek egyet bármelyik áruházbol következmenyek nélkül?
Tapasztaltabb emberek véleményére lennék kíváncsi, az olyan válaszok, hogy: mé nem keresel rá neten te fiú kérem mellőzzük.
Akinek van valamilyen tapasztalata, storya vagy bármi egyéb azt szívesen olvasom, és várom a választ :D
Köszönöm a segítséget!
Nem foglalkoztam ilyesmivel, de régebben a Rádiótechnika folyóiratban olvastam róla. Például itt utána nézhetsz:
Náluk be is szerezhető, ezekhez nem kell engedély.
Már elég jó áron lehet kapni olyan adóvevőket amik akár 5 km-es sugarú körben is működnek és ha az adott csatornán vagy a haverjaiddal akkor tudtok beszélgetni egymással. Az 5 km-es hatótáv az teljesen tiszta sík terepre vonatkozik, ha erdőben is akarjátok használni akkor a ráírt hatótávolságnak kb a fele lesz csak elég ahhoz hogy érthetően tudjatok kommunikálni egymással. Ha 2 km-est vesztek akkor kb 1 km-es sugarú körben lesz csak használható. ha 5 km-est ami árban még nem vészes, akkor 2,5 esetleg 3 km ami jó lesz nektek és az nem olyan sz@r. Egyébként meg bárki letud hallgatni titeket ha rátalál a csatornátokra. Olyat érdemes venni amin minél több csatorna van és minden csatornának vannak különböző alcsatornái. Ez nyilván drágább, viszont kisebb esély van arra hogy bárki lehallgasson akár véletlenül is. Persze egy ügyes rádió amatőr ha akar úgy is rácsatlakozik a csatornátokra és lehallgat de erre kicsi az esély.
Nekem valahol van egy ilyen rádióm a műhelyembe, régen sokat használtuk amikor jártunk airsoftozni.
A PMR rádió az amire te gondolsz
bővebben: [link]
ezek a kis eszközök 500mW-al üzemelnek maximum, ami 1-2 km-re talán elég teljesen tiszta környéken.
A kiskerben kapható PMR rádiókat nem lehet programozni, csak a 8 frekit tudják, tehát ha valaki más is ezekre a frekcenvciáikra hangol akkor ő s hallhatja a forgalmazásotokat.
Ezeket a dolgokat az állam, az NMHH határozza meg. Más eszközöket, más frekvenciákat és más adóteljesítményeket nem engednek.
De mondjuk ha veszel egy rádiók aliróo, vagy más kínai webshopból akkor azzal bármilyen frekvencián tudtok kommunikálni (ha a másiknál is van ilyen rádió), vagy be lehet állítani CTCSS kódot ami szintén csak a másik hasonló rádióval rendelkező tud dekódolni.
de ez illegális, nem mondtam semmit!!!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!