Milyen fényképezőgép éri meg az árát? Milyen készülékeket ajánlotok úgy kb 80-85e-ft körül ( nem muszáj ennyinek lennie, a 85 ezer az már a maximum )
Szia!
Én is kis kompakt gépekkel kezdtem, majd ezek után váltottam bridge gépre, amin aztán sikerült is megtanulnom a manuális beállításokat. Aztán sok gyakorlás után vettem Nikon DSLR-t. Utána sok tanulás és tanulás... és az utóbbi időben rengeteg felkérésem van.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem kezdetnek jó választás lehet a bridge, és ha úgy gondolod, hogy komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni, utána válts DSLR-re.
A bridge gépek közül én még ajánlanám a Panasonic-Lumix FZ sorozatát. Ezeken Leica van, napellenzővel együtt.
Nem mellesleg gyönyörű videókat is tud készíteni és a hangminőség sem olyan gagyi. Az öcsémnek ilyen gépe van :)
2-es vagyok
Az én obijaimon általában van egy UV szűrő, ezt igazából csak arra használom, hogy megóvjam a karcoktól.
De tájképekhez mondanám a CPL szűrőt (cirkulár polár), ez kékebbé teszi az eget, és a becsillanásokat kitudod vele küszöbölni. :)
Még mindig itt vagyok :) (2-es és 4-es)
100Ft-ig rendes DSLR-t még nem kapsz, használtan meg necces...
Kicsivel 100 fölött van a Nikon D3100, az nem olyan rossz kis gép. De; 117e ft kit objektívvel -> tájképhez a kit objektív nem elég, sőt...
Na egy ilyen szettel már tudnál: [link]
Pluszba akkor én még vennék tájképekhez egy nagylátószögűt is...
És akkor már meghaladtuk a 100ezernek a dupláját is...
Sajnos ez nem olcsó műfaj. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!