Miért mér 3 fokkal többet az infravörös hőmérő "body" módban?
1-es vagyok. nekem egyértelmű volt a kérdés.
Mivel érdekel a dolog, mert én is gondolkodom hogy veszek egy ilyen kontaktmentes hőmérőt elkezdtem keresni a leírását a gépednek, de nem találtam.
Találtam viszont sok másfajta hőmérőről amikben szintén van body és surface mód.
Sajnos egyik user manual sem világít rá pontosan, hogy mi a különbség a két mód között, csak annyi, hogy surface módban 0-100 fok között mérnek 0,3-0,5 pontossággal.
Body módban meg jóval kisebb tartományban (testhő környéki tartomány) 0,1 fokos pontossággal.
több készülék leírásában van szó kalibrálás lehetőségéről +- 3 fok értékben.
Szerintem nálad ez van elállítódva.
Így viszont el kellene menned egy kórházba, vagy háziorvoshoz ahol van egy kalibrált hőmérő és annak segítségével beállítani a készüléket.
Nekem is egyértelmű volt a kérdés. Csak azért írtam, hogy két különböző helyen is más eredményt kapunk.
Nekünk is van ilyen hőmérőt és ha felületet mérek, akkor átállítom surface-re, nem néztem mennyi a különbség. Biztos, nem hiába van két mérési mód. Más az emberi bőr és különböző anyagok fény visszaverődésének tulajdonsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!