Baj lehet, ha hagyományos izzót használok egy szabályozható fényerejű lámpába?
Szóval van egy kb. ilyen kis asztali lámpám:
Ami olyan, hogy a talpát kell megérinteni, és 3-féle fényerősséget beállítani érintéssel.
Most egy LED van benne, de ha egy hagyományos izzót tekernék bele, történne valami baj?
nem!
sőt!
a mindenféle modern elektronikával ellátott "égők" nem szeretik a fényerőszabályozást.
egy régi, kommersz izzónak semmi baja a fényerőszabályozással
De én ezt nem értem, nem az a lényeg, hogy a hagyományos izzók csak egyfajta fényerőt tudnak, pl. ha rá van írva, hogy 40 wattos, akkor annyi?
Bocsi a hülye kérdésért (lány vagyok, ha ez mentség :D)
nem a watt számít!
a fényerőszabályzós kapcsoló nem azt modósítja!
és a watt az nem fényerő. a fényerőt lumenben és/vagy candelában mérik. (ez fent van a dobozon is általában)
az hogy lány vagy nem számít! :) bölcsész fiú haverom állandóan hasonló kérdésekkel zargat :DDDD
a régi izzók és a LED-es lámpák özött az a külnbség, hogy az izzó az annyit tud, hogy világít. pont! ha a kapcsoló leveszi a fényerőt akkor nem vlágít annyira.
az új LED-es lámpákban meg van egy olyan elektronika ami akkor is igyekszik tartani a lámpa fényerejét amikor a kapcsoló levenné a fényerőt.
"nem az a lényeg, hogy a hagyományos izzók csak egyfajta fényerőt tudnak,"
Ja, de.
Ám a fényerő szabályzó ezt oldja meg éppen.
Hú nagyon köszönöm a magyarázatot, most már... világos :D
Amúgy tényleg a leggyengébb állásban pislákol a LED-es égő benne, most már azt is értem, miért :D
Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat!!
Ja és tudom, nem mentség, hogy lány vagyok... sőt elég ÉGŐ, hogy ezeket nem tudom (én is bölcsész vagyok),
de most nagyon sokat tanultam tőletek :))
nem égő, nyugi! :)
én a bölcsészetudományokhoz vagyok nagyonhülye.
azért vagyunk, hogy segítsünk a többieken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!