Az ebben a témában jártasabbakat kérdezném , hogy milyen digitális rajztáblát ajánlanának nekem?
1.
A Samsung Note készülékei egy kritériumnak sem tesznek eleget , mert nem digitális rajztábla (valamilyen szinten tényleg az , de jelen esetben inkább telefon , mint digitális rajztábla) és drága.
Ha jól tippelek, akkor online oktatáshoz kéne. Én erre a célra egy régebbi Wacom Intuos 840-et használok (sikerült "nekünk már nem kell, vigyétek nyugodtan" alapon hozzájutni), ég és föld nem csak az egérhez, hanem olcsóbb rajztáblákhoz képest is.
Az én tapasztalataim:
- Megszokást igényel, hogy a képernyőn látod csak, amit rajzolsz vagy írsz - ebből a szempontból jobb egy kijelzős eszköz, csak hát ugye a fránya költségek...
- Számít a méret - én a legnagyobbb, A4-est használom, azzal egész aprólékosan lehet dolgozni. Ha csak nagyobb vonalakban skiccelnél, akkor egy M-es méret is jó lehet (szerintem az S nagyon kicsi).
- A programozható fizikai gombok nagyon hasznosak, tudok vele pl. színt váltani, törölni. Persze ezt meg lehet oldani mondjuk billentyűkombinációkkal, de borzasztó kényelmes a tábláról elvégezni ezeket.
- #3 válaszával ellentétben engem a kábel nem zavar, de nyilván ez személyes ízlés és felhasználási mód függvénye.
- Nem csak a rajzolás, hanem a powerpointos "lézerpointer" kezelése is sokkal kényelmesebb rajztáblával, mint egérrel.
Olcsón jót nem fogsz kapni, a Wacom nem (csak) a neve miatt drága, hanem mert tényleg jól működik. Érdemes inkább méretben vagy szolgáltatásban kompromisszumot kötni.
+1: A gink segítségével tetszőleges alkalmazás "fölé" rajzolhatsz, tetszőleges színnel, én imádom (freeware, open source): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!