Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Digitális zongora vásárlásánál...

Digitális zongora vásárlásánál, mik azok a lényeges szempontok, amik nagyon fontosak?

Figyelt kérdés
Teljesen kezdő 9 éves lányunknak vesszük, egyáltalán nem értünk hozzá, minél olcsóbban szeretnénk megúszni, de ha van olyan szempont(csatlakozók, hangzás, billentyűzet) , ami nagyon fontos, azt szeretnénk figyelembe venni.

#digitális zongora #Zongora tanulás zongora
2020. aug. 8. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Erre nem lehet válaszolni...

Most a gyereknek időtöltésre kell vagy tanulni???

Mennyi az az annyi e célra???

2020. aug. 8. 21:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 10, és szintén kezdő, bár ő már egy éve tanul.

Ezt olcsón sajnos nem fogod megúszni.

Igazából két jellemzővel össze is lehet foglalni, hogy milyen elektromos zongorát kell venned: dinamikus kalapács-mechanika.

Vigyázz! Van nem dinamikus kalapács-mechanikás, és dinamikus leütésű, nem kalapács-mechanikás is!

Nagyon széles a választék, ezért javaslom hogy kérd hozzáértő segítségét. Például a zongora-tanárét! Újonnan legalább 120-150.000 forinttal számolj, de mivel ezek megölhetetlenek, így használtan sem nagyon kapsz 80.000 alatt. Előnye, hogy használtan könnyen, jó pénzért eladható!

2020. aug. 8. 22:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok:

Ha komolyan veszed, akkor hagyományos szintetizátort semmiképpen se vegyél.

A minimum, hogy zongora méretű billentyűzete legyen.

[link]

Ha továbbmegyünk, akkor a dinamikus leütés következik.

[link]

Végül az, ami igazából kellene.

[link]

2020. aug. 8. 22:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld!

#1 zongora tanulás céljára vesszük, a keret max 200 ezer (a család több tagja is beszáll, össze dobjuk, ha kell), de legjobb lenne 50 ezerből megúszni. Azért kérdezem, hogy mi az, ami lényeges szempont?

2020. aug. 9. 02:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egy éve használtan vettem egy Casio CDP-100 -at 50e Ft -ért, lábakkal. Teljesen jó állapotban volt, itt áll mellettem. Szerintem tökéletes tanulni. Ennyiért mondjuk nagyon olcsó volt, de szerintem 80 körül találsz ilyen kategóriájút jofogas.hu -n, Vaterán vagy hasonlókon. Akármit veszel, fontos, hogy kalapácsmechanikás legyen, és 8 oktávos. Zongorázni csak ilyeneken lehet megtanulni. Legyen hozzá sustain pedál is (használtaknál néha azt nem adják, mert már elkallódott, de párezerért lehet venni, bármelyik jó bármelyikhez.)
2020. aug. 9. 02:55
 6/11 anonim ***** válasza:
*szintetizátor.
2020. aug. 9. 10:55
 7/11 Morzsi007 ***** válasza:
100%

8 évesen kezdtem zongorán tanulni, anno nem igen voltak digitális zongorák, igazira meg nem volt pénzünk. Ezért kaptam szintetizátort.Abból aztán volt több fajta is, ahogy fejlődtem. Együttesben játszva jobb volt. Egyetlen digitális zongorám volt/van, amit én vettem 28 éves koromba. Gyerekkoromban nagyon akartam, de nem lehetett. Nagyon nem mindegy min tanul, gyakorol a lányod.

A lényeg, ha van rá keret, akkor Igazi vagy digitális zongora, kalapács mechanikás, ez ugye dinamikus, ahogy előttem már írták.

2020. aug. 9. 11:34
 8/11 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy látom teljesen kezdő. Ez esetben első sorban biztosra meg kellene győződni arról, hogy tényleg érdekelni fogja. Sok olyat ismerek, aki pár hét, hónap után megunta a dolgot. Lehet egy szintetizátor pár hónapra jobb választás lenne, ammi olcsóbb.
2020. aug. 9. 11:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#2-3 vagyok:

Ugyanabban a cipőben jársz, mint én akkoriban!

Szánj 100-120.000-et egy használt, kalapács-mechanikás, dinamikus, elektromos zongorára. Ha vigyázol a kinézetére, tehát nem amortizáljátok le, akkor igen jó az esély hogy közel ugyanennyiért el is tudod adni!

Ezek a szerkezetek őrzik az értéküket! Nekem több bizományis hangszerboltban is garantálták hogy ha viszek be ilyen zongorát, biztos hogy beveszik mert nagyon keresett, és mindig is az volt!

2020. aug. 9. 18:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Ismét #2-3:

Van reális lehetősége, hogy emiatt legyere Pécsre?

Ha igen, akkor:

[link]

A honlapjuk igen hiányos az árukészletet illetően, például konkrétan tudom hogy van elektromos zongorájuk 120.000-ért.

2020. aug. 9. 18:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!