Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen motor lenne erre alkalmas?

Msebi06 kérdése:

Milyen motor lenne erre alkalmas?

Figyelt kérdés

Van egy kézi gyümölcsdarálóm, amit szeretnék villanymotorral meghajtani. 230V-os motor lenne a legideálisabb, de az itthon lévőknek és amiket a neten néztem mindnek nagyon magas a fordulata, 1400as a legkisebb, amit találtam, de még az is sok, ha pl szíjtárcsával akarom csökkenteni. Mit lenne a legjobb erre a célra használni?

Nem szeretnék rá sokat költeni, mert elsősorban csak hobbi barkácsolás miatt alakítanám át.

Gondoltam már arra is, hogy fúrógéppel forgatnám, vagy esetleg ami még jó lehet az konyhai húsdaráló motorja. Vagy annak is nagy fordulata van, csak lecsökkentik mechanikai úton?

Esetleg még más ötlet?

2020. okt. 1. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

mi úgy csináltuk a kukorica morzsolót, hogy egy bicikli kereket applikáltunk rá, a motorra meg egy kicsi ékszíjrácsa volt ékelve és így szépen lassan forgatta a morzsolót

ez a legolcsóbb megoldás. :D

Vagy szerzel egy nagy szíjtárcsát ami at automata mosógépeken van és azt rakod rá a darálóra.

[link]

van 30 centinél nagyobb átmérőjű is.

fúrógéppel is megpróbálhatod, de az szerintem túl fog melegedni egy idő után

2020. okt. 1. 15:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt tudod, mekkora fordulat kellene?
2020. okt. 1. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
valami izmosabb akkus csavarbehajtót, átalakítva hálózati megtáplálásra. Ezekben egy többlépcsős bolygóműves áttétel csökkenti le a motor 2-3000 körüli fordulatszámát 100-200 körülire.
2020. okt. 1. 15:38
 4/5 anonim ***** válasza:
1-es megoldásával értek egyet, legegyszerűbb, ha szerzel egy kicsi és egy nagy szíjtárcsát és ezzel oldod meg. A fordulatszám csökkenés a két szíjtárcsa átmérőinek arányában csökken. Ezzel megoldható talán még 1:10-es fordulatszám csökkentés, ami az 1400-as percenkénti fordulatszámú motor esetén 140-es percenkénti fordulatszámot jelent. Nagyobb fordulatszám csökkentés csigahajtással érhető el.
2020. okt. 1. 20:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Haverom is mondta a biciklit, de úgy, hogy a lánckereket kössem rá egy hosszú lánccal a darálóra és jön ő tekerni :D

Egyébként ez jó ötlet, nem gondoltam rá.

Úgy számoltam, hogy kb 200-as fordulatra lenne szükségem.

Van egy Bosch IXO-m, gondoltam rá én is, ismerem is az áttételét, de nem melegedne túl? Erő tuti van benne elég, mert kézzel is baromi könnyű tekerni a darálót.

2020. okt. 2. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!