Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan teszi tönkre az utángyá...

Hogyan teszi tönkre az utángyártott toner a nyomtatót?

Figyelt kérdés

Hallani ezeket a legendákat, hogy ha utángyártott tonert veszek a nyomtatóba (lézeres), akkor az tönkre fogja tenni, ha mégsem, akkor is hamarabb kell majd dobot cserélni benne.

Ennek mi az alapja? Hogyan teszi tönkre a nyomtató egy utángyártott toner, amiben ugyanúgy festékpor van, mint az eredetiben is? Miért kell hamarabb dobot cserélni?

2020. szept. 9. 16:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
13%
Mert az utángyártottak nem biztos hogy akkora kapacitásúak mint a gyáriak tehát előbb kifogy. Ezekbe a tonerekbe van egy csepp kis elektronika ami érzékeli a szintet, meg jelt ad a gépnek hogy benne van, üzemképes stb... olyan szokott lenni hogy ha a tonernek lejár a szavatossága ami az elektronikájába is bele van programozva akkor a nyomtató letiltja és nem lehet használni. Azok a cégek akik után töltenek ezt az elektronikát megszokták mókolni úgy 100 évvel előreviszik a szavatosságát és ezzel működőképes lehet. De léteznek olyan nyomtatók amik kiszúrják ha nem gyári hanem utángyártott toner van bennük és letiltják az egészet amire biztonsági okkal hivatkoznak pedig üzleti dolog van a háttérben hogy az eredetit vedd meg, és ne töltesd újra az eredetit se.
2020. szept. 9. 17:01
 2/19 anonim ***** válasza:
41%
Én urban legendeket hallottam csak róla, hogy a gép vezérlése, ha nem gyárit raksz bele, akkor zárlatos lesz, magától meghülyül stb és annyi a cseréje, mint ha egy újat vennél. Biztos üzleti okai vannak, de nem érné meg nekik normálisat csinálni :D
2020. szept. 9. 17:04
 3/19 A kérdező kommentje:
#1: Nem ez volt a kérdés. Amiről te beszélsz az szoftveres letiltás, nem megy tőle tönkre a nyomtató fizikailag. Én itt arról beszélek, hogy vannak legendák, amik szerint az utángyártott toner tönkreteszi a nyomtatót és lehet kidobni. A legtöbb cikkben is az olvasható, hogy utángyártott tonerrel töredékére csökken a dob élettartalma, csak azt nem értem, hogy miért?
2020. szept. 9. 17:14
 4/19 BeefEater ***** válasza:
76%
A toner por különböző szemcseméretű. Ha túl kicsi, akkor az egész nyomat szürkés lesz, rosszabb esetben az egész nyomtató tele lesz vele. Ha túl nagy szemcseméretű akkor meg pont fordított lehet a probléma, kopást idézhet elő.
2020. szept. 9. 17:26
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem feltétleenül így van, ma már a legtöbb utángyártott használható. Régebben előfordult hogy a por minősége nem volt megfelelő az utángyártottban, alacsonyabb volt az olvadáspontja, összekent mindent. A toner pedig maga nem volt méretpontos, itt-ott előfordult egy kis fül, ami miatt a nyomtatódba nem ment bele, holott a leírása szerint jónak kell lenni. Volt hogy alakítottunk rajta kicsit, aztán működött. Egyébként az elkenődést egy pár tisztító ciklus meg szokta oldani.
2020. szept. 9. 17:30
 6/19 anonim ***** válasza:
80%

Urban legend. Vagy nyomtatója válogatja.

Több mint 10 éve használunk egy HP nyomtatót, amibe mindig utángyártott toner szokott kerülni.

Eddig még nem volt probléma.

2020. szept. 9. 17:35
 7/19 anonim ***** válasza:
83%

nekünk az irodában egy nagy saját szekrényén álló multihépünk volt. Már eleve volt benne félmilla példány amikor megkaptuk, aztán belehajtottunk még 2 millát. rendszeresen volt szervizeltetve természetesen. és emellett a szerződés úgy volt, hogy a tonert is a bérbeadó biztosította.

elő volt írva, hogy a régi tonereket gyűjtsük és küldjök vissza...

szerintetek hányszor ment a gép gyári tonerrel? :DDDDDD

nekem semmi rossz tapasztalatom nincs az utánygyártott, töltött tonerekkel

és a szervizes srácokkal is összecimbiztem az idők során, és soat beszélgettünk, ők sem mondtak semmi rosszat.

2020. szept. 9. 17:48
 8/19 A kérdező kommentje:
Olvastam ilyet, hogy az utángyártott tonerek porából kispórolnak valamilyen cuccot, aminek a dob tisztántartásához van köze (nem igazán értek hozzá, az elektrosztatikussághoz van köze). Szóval akkor ez sem igaz? Bátran vehetek utángyártott tonert, nem lesz semmilyen bajom belőle?
2020. szept. 9. 17:54
 9/19 BeefEater ***** válasza:
34%

Erről nincs semmilyen információm. Személyes tapasztalat alapján nem ajánlom az utángyártott tonereket. Néhány gyártó vállal garanciát arra, ha a toner tönkretenné a nyomtatót de még sosem próbáltam, hogy tényleg működik-e. Olyan utángyártottal nem találkoztam még, amelyik bírt volna annyi oldalt nyomtatni mint a ráírt.

Olyan nem egyszer volt, hogy az utángyártott toner használhatatlan volt. Olyannal nem találkoztam, hogy teljesen tönkretette volna a nyomtatót. (Tintasugarasnál igen.)

2020. szept. 9. 18:18
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
Az enyém akkor látott gyári tonert már több mint 10 évvel ezelőtt, amikor a gyárban beletették. Lehet már eredetivel nem is működne.
2020. szept. 9. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!