Mennyire igaz az, hogy a jelenleg kapható multifunkciós nyomtatók csak eredeti, gyári festékes patronokkal képesek együttműködni?
Nagyon sok embertöl hallottam, hogy az újratöltöttet nem ismeri fel a készülék, és továbbra is azt mutatja, hogy nincs benne tinta.
De öszintén szólva nem hiszem, hogy bárkit is az a kis árkülönbség vág földhöz, mivel egy-egy patron azért nem csak pár napra elég.
A patronokban és tonerekben valóban van egy chip. Ez gyakorlatilag egy számláló, tárolja az adott patronnal nyomtatott oldalak számát. Ebből a számból tudja a gép például azt ha fogyóban van a festék, azaz nem a tényleges szintet méri a patronban hanem kiolvassa a számot a chipből és jelez ha az elért egy bizonyos értéket, Ugyanez van mikor kifogy a festék és jelez a gép: valójában lehet hogy éppen még nem teljesen üres a patron, de a számláló elérte a kritikus értéket. A gép nem tudja érzékelni a tényleges szintet a patronban, a chip számlálóállása alapján jelez hogy alacsony a festékszint, vagy éppen kifogyott.
Nem tudom minden típus ilyen-e, de amiket én ismerek mind így működött.
Töltéskor cserélni kell a chipet vagy ki kell nullázni, valahogy így csinálják a jobb műhelyek. Ha csak simán felöntöd festékkel nem lesz jó, a gép nyilván továbbra is azt fogja érzékelni hogy üres a patron a chip számlálóállása miatt.
Ez az egész egy kínlódás, személy szerint egyébként is gagyizásnak és fillérb...nak tartom az utángyártott kellékanyagokat, normális gyári kellékanyagokat kell használni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!