Melyik a leggazdaságosabb problémamentesebb multifunkcionális nyomtató? Sajnos mindegyikről olvastam sok szart... Otthoni használatra lenne, nem akarok 50-100 000 Ft ért venni
A gazdaságos, probléma mentes nyomtatók a nagy álló béreltek. Azoknak a havi költsége tipikusan több, mint az általad vázolt keret.
A választást neked kell elvégezni. Ebbe a kategóriába a tintasugaras nyomtatók férnek bele. Azok a működési elvükből adódóan problémásak. Ha keveset nyomtatsz, beszáradnak, ha sokat, akkor csíkoznak. A gyári patron drága, az utángyártott zsákbamacska, az utántöltés macerás (én a gyári patronokat 1-2 alkalommal szoktam tölteni).
Ha újat akarsz, akkor HP Epson Canon hármasból választanék. Ha nem kell színes 45 000-ért már fekete-fehér lézert kapsz.
Vehetsz használtat. Vannak cégek akik adnak rá garanciát.
A további szempontok:
Kell-e A3 nyomtatás (ha kell, akkor a keretet felejtsd el)
Kell-e színes nyomtatás (akkor csak tintasugaras)
Hány oldalt nyomtatsz havonta (Ebben az árkategóriában a nyomtatóknál megadott havi nyomtatási limit néhányszorosa a gazdaságos élettartam)
Kell-e hálózati nyomtatás (WiFi vagy drótos)
Pillanatok alatt megvan, hogy melyik a te nyomtatód. A színes tintasugarasok bőven beleférnek a keretbe napi pár oldal nyomtatásához
ez egy ördögi kör... a tintasugaras nyomtatók olcsóbbak, de tuti beszáradnak a patronok pár hónapon belül ha nem nyomtatsz eleget, a gyári patronok 10-20 ezer forintok, külön a fekete és a színes, utángyártott meg lutri hogy lesz-e olyan jó mint a gyári, vagy hogy tudod-e egyáltalán használni.
A lézernyomtatók nem sokkal drágábbak, 30-50 ezer körül van, de ez csak akkor érdemes ha nem kell szines, egy toner több ezer nyomtatást kibír, nem szárad be, és kb 6-8 ezer ft. Ha szineset is akarsz, akkor az már elég zsebbe nyúlós lesz, mind maga a nyomtató lesz sokkal drágább, a szines toner meg aztán lehet 2x annyiba fog kerülni mint a gép :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!