Normális dolog, hogy pislog (LED)?
Figyelt kérdés
Az összes lámpa a házban LED. Normál LED lámpák (izzók). A Konyhába tönkrement a 3 éves Philips LED lámpa, helyette egy Tungsram filament lett vásárolva. Viszont azt vettük észre hogyha a hűtő bekapcsol - hirtelen nagy áramot vesz fel- az új filament lámpa egy pillanatra elhalványul (pislant). A régi normál LED lámpánál ez a jelenség nem volt és egyiknél sem a lakásban. Úgy tudom a lámpában lévő elektronikának kompenzálni kellene a hirtelen bekövetkező pillanatnyi hálózati feszültségesést és nem szabadna pislognia. Vagy ez a filament lámpák másképp működnek?2020. szept. 2. 21:02
11/11 anonim válasza:
Nem jobb. A levegő hővezető képessége lényegesen rosszabb, mint egy fémfelületé, aminek a LED átadhatja a hőt. De ne zavartasd magad a tényektől, szakártsál csak tovább.
7. Ez így egyszerűen nem igaz. Nagyjából 5 éve váltottam LED-re, és egy rossz széria pár hónapon belüli garanciális cseréjén kívül más bajom nem volt. 5000 órán már a legtöbb túl van, de egy-kettő lassan eléri a 10000-t. Tönkremenés miatt még nem vettem újat, csak azért mert kijött egy nagyobb fényerejű, más színhőmérsékletű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!