Normális dolog, hogy az energiatakarékos izzó büdös?
Kicseréltem, mert sajna összetört, és az újnál azt tapasztalom, hogy egyrészt fura szaga van, másrészt valamivel jobban is melegszik. Direkt kis teljesítményüt vettem, mert csak éjjeli fénynek használom, az elözöt még le is tudtam takarni, mert éppen csak langyosodott, de ezt már nem merem, mert jobban felmelegszik (de azért nem olyan forróra mint egy sima hagyományos izzónál). Sajnos egyiknek a márkájára sem emlékszem, se a réginek, sem ennek az újnak.
Tudtok esetleg egy jó fajtát ajánlani?
És egyébként ez a szag normális jelenség, vagy az izzó hibája lehet?
Sajnos nem egyedi eset. És nem jó dolog! Egy biztos. Nem a higany szökik a csőből,mert az nem juthat ki.(Akkor azonnal tönkremenne az energiatakarékos kompaktfénycső.)(nem izzó, mert nem izzik.)Ezt nem azért írom,hogy kötözködjek, hanem hogy tudd, hogy 1-ről beszélünk.
Sokat gondolkoztam ezen a dolgon. Itt csakis a hő hatására a működtető elektronikából,szigetelésekből és/vagy egyszerűen a külső fehér műanyag ház kipárolgásából jöhetnek a szagok.
Nálunk félgömb lámpabura, benne 3 db 15 wattos fénycső volt,de nagyon büdös volt a szobában.Ki is vettem őket. Betekertem 3 db 42 wattos normál fejelésű (E 27) halogén izzót. (Az izzik :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!