Mire jó a forrasztó paszta?
Az ón tapadását, terülését segíti elő, mint minden folyasztószer.
Amit a felület oxidálódása, zsír- és egyéb szennyezése leront, a paszta ez ellen dolgozik.
Savas jellegű hatékonyabb, viszont az nem jó elektronikához, mert később korrodálhat, tehát ez sem mindegy.
Ó, szent szilvamag.
Ezer éve keresem ezt a cuccot, mert egyszer volt ilyenem valahonnan és sokkal jobb volt, mint a gyanta.
Már minimum öt mikroelektronikai boltban néztek hülyének, amikor forrasztó zsír meg gél néven kerestem, mert olyan állagú.
dugdosták az orrom alá a gyantát, mint egy hülyegyereknek, hogy biztosan ez az, másmilyen nem is létezik.
Erre itt a GYK-n jön szembe.
Agyam eldobom.
Ezaz!
Emlékszem, ezzel a cuccal az ón befogta a krómot is.
Meg kis ecsettel be lehet kenni olyan részekre is, ahova a gyantának esélye sincs odajutni, vagy randa szétfolyásokat produkál a nyákon.
Forrasztó pasztának nevezik azt a forrasz anyagot (is?) amivel felületszerelt alkatrészeket forrasztanak.
Az viszont nem folyósító szer, hanem konkrétan maga a forrasztó anyag.
5:
Azt ónpasztának nevezzük (szakemberek).
Gondoltam is, hogy megemlítem, de azután arra gondoltam, hogy nem említem meg.
Ezért nem is említettem.
Azért mondom, hogy a megnevezés "átfedéses".
A hatvani Bosch-ban pl. forrasztópasztának nevezik (szakemberek).
De a neten is találni ezen a néven forraszanyagotis, meg folyósító szert is.
Csak a kérdés egyértelműsítése miatt jegyeztem meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!