12V / 10A (max) kapcsoló - nagyon melegszik. Kettőt kötni sorosan?
Van egy 9-10 A közötti 12 V-os lámpám, amire szerelek kapcsolót, de az elvileg 12V / 10 A-es kapcsoló nagyon melegszik, relével meg nem akarnék variálni.
Ha két egyforma 10A-es kapcsolót sorba kötök a pozitív szálon, és max mindkettőt fel kell kapcsolnom egyszerre.
Akkor elvileg megoszlik, és csak 5-5A jut mindkettőre ugye?
Vagy nem biztos, hogy tényleg megoszlik? Mit gondoltok erről?
A ráírt áramérték névleges adat, így elvileg bírnia kellene.
4. ugyan nem írt szöveget, de az általa megadott honlapokon keress egy megfelelő kapcsolót. Például az első ( [link] kétáramkörös, névleges árama 16 A, ennek két érintkezőjét párhuzamosan kapcsolva, valószínűleg nem fog melegedni. Egyébként ilyenek vannak a kapcsolható hosszabbítókban is.
köszi, na igen, azaz igen komplex a kérdés, tudom, pomnt ezért törekedtem a következőkre:
- maximálisan jó kontakt
- dupla mm2-rel számolt kábel (2x2,5-ös a 9A-re)
- minél rövidebb kábel (esetemben kb 3m)
- az ellenállást voiszont sehogy se tudom meg (ill. biztos meg lehetne tudni, csak én nem tudom, mondjuk úgy)
- egy problémát azért látok: a biztosíték betételénél minimális szakaszon lecsökken a mm2 valamennyire, nemtom ez mennyit számít az egész ellenállási összetevőből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!