Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi ez az átverés a LED "izzók...

Mi ez az átverés a LED "izzók körül?

Figyelt kérdés

Körülbelül 4-5 éve cseréltem le az összes villanyégőt a lakásba LED-esre.

Ezek között eleinte voltak "olcsó" mindenféle fantázia márkanévvel ellátott kínai vackok is - nem csodálkoztam rajta ha 3-4-5 hónapnál tovább egy sem bírta. Gondoltam oké veszek márkás típusokat is a gagyik helyére. Ezek között Philips, Tungsram, Osram, Müller Licht is volt már.

Mindegyik több ezres üzemidőt ígért a gyártó de egyik sem bírt ki legjobb esetben legfeljebb 2000 üzemórát. Éppen tegnap "szált el" a konyhánkba a Philips 10,5 wattos 3000k színhőmérségletű "izzóm" amit tavaly decemberben vettem - biztos, hogy nem volt meg még a 10 ezer üzemóra sem.

Ha ilyen kevés ideig működnem még a márkás LED "izzók" is mi értelme ezeknek? Az emberek pénzt szeretnének megtakarítani de ha veszek egy jobb minőségű LED "izzót" ami 4-6 hónapig tart és cserélni kell nem éri meg mert nincs megtakarítás sőt ráfizetés van mert a hagyományos 120 forintos izzó is kitart ennyi ideig.

Egyébként már arra gondoltam, hogy felhagyok a LED "izzók vásárlásával és használok helyettük hagyományost - azokkal olcsóban "kijövök" - nem takarítok meg annyi energiát (áramot) , hogy megérje a LED "izzót használni.

2020. jún. 4. 22:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a legeslegelső, szériahibás Osram Parathom CLA60-as vásárásomat kivéve (megvásárolt 12 darabból 4 tönkrement fél éven belül, az összeset kicserélte a kereskedő) mindenhol Osram és Philips LED-lámpáim vannak. Nagy részük csillárban, vagy ami még rosszabb, teljesen zárt burában. Köszönik szépen, jól vannak, 3 évesnél fiatalabb már nincs közöttük, bőven "megtermelték" a vételárukat.
2020. jún. 5. 13:00
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
AZ előbb félreérthetően fogalmaztam, a 4 hibás darab miatt mind a 12 darabot cserélte a kereskedő, már egy újabb nem 10 hanem 8 wattos fényforrásra.
2020. jún. 5. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!