Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » PNP tranziszor ellenőrzése...

PNP tranziszor ellenőrzése multiméterrel?

Figyelt kérdés

Van egy A1273-as nevezetű tranzisztorom és a multiméter haszn. utasításának megfelelő helyre dugva kiír egy 3jegyű számot.(azt írja az utasítás hogy ezután leolvasható az erősítési tényező)

ezt az erősítési tényezőt hol tudom megnézni hogy jó-e? Mert a tranziszor leírásába nincs ilyen... (annyira nem értek hozzá...)

2020. márc. 21. 22:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Bétát találsz?
2020. márc. 21. 22:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Micsodát?
2020. márc. 21. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
h21e vagy a görög béta az áramerősítési tényező. De jó nagy a szóras, pl ilyen van a katalógusban hogy 100-180...
2020. márc. 21. 22:47
 4/8 A kérdező kommentje:

230 és 280 közöttit ír a multiméter

(csak azt szeretném kideríteni hogy valóban tudja e azokat amiket írnak a leírásában vagy csak egy műanyag ráöntve fém lábakra)

Aliexpressen vettem mert csak ott találtam...

2020. márc. 21. 22:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Tranzisztort úgy mérünk ki multiméterrel hogy dióda állásban megmérjük a B-E és a B-C diódákat, majd mérünk egy esetleges emmiter kollektor zárlatot. Nyilván normális esetben a BE-BC diódák nyitófeszültsége 0,55-0,7V lesz, viszirányba nem vezetnek. EC nem lehet zárlatos, nem szivároghat.
2020. márc. 22. 08:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Nyilván ez ilyen egyszerű planár epitaxál tranyókra vonatkozik mint ez a kicsi 2SA.

Diódás gyors teljesítménytranyóknál más a helyzet, vagy darlingtonoknál, de az a következő fejezet.

2020. márc. 22. 08:07
 7/8 anonim ***** válasza:
epitaxiál
2020. márc. 22. 08:07
 8/8 A kérdező kommentje:

[link]

Én ebbe a kis foglalatba dugtam bele mert a multiméter papírja ezt mutatta hogy ide kell bedugni és elfordítani a tekerőt hFE állásba...

2020. márc. 22. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!