Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Két számítógépet egy hangszóró...

Két számítógépet egy hangszóróra hogyan kössem rá?

Figyelt kérdés

Szal két gépem van és egy hangfalpár (sima genius sp-hf3000 vagymi - már nagyon régi, de nekem tökéletes)

hogyan tudnám összekötni mindkét géppel?

3,5-es jack -RCA kábele van, a hangszórón a bemenet RCA.

Y kábel jó? vagy azzal zárlat lesz a két gép között?

Vagy valami "keverőpult" kellene?

Jó lenne ha mindkét gép hangja szólna rajta egyszerre.

De az sem gond ha nem, mert akkor az egyik gép hangja megy a tv-re HDMI-n, viszont dugdosni sem akarom a tikbeleket, úgyhogy mindkét gépbe be kellene kötni fixen

#számítógép #kábel #hangszóró #Szervizmérnök úr
2020. márc. 10. 19:44
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Jezusom.

Inkabb semmit ne koss sehova, annyira fogalmad nincs semmirol hogy hirtelen azt se tudom honnan kezdjem mit NE csinalj es hol hulyeseg amit akarsz...

2020. márc. 10. 19:54
 2/4 A kérdező kommentje:

"azt se tudom honnan kezdjem"

házulról! Ha elcseszed, kezdheted előlről!

miért hüyeség? két gépem van, az egyiken dolgozom, a másikon játszom, stb.

nem fogom húzogatni a drótokat és nem fogok másik hangfalat sem venni pluszban

2020. márc. 10. 20:04
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

A számítógépek hangkártyája vonalszintű ( [link] ) jelet adnak ki, az aktív hangdoboz-pár (nem csak hangszóró, hanem hangszórók és az azt meghajtó erősítő egy dobozban) meg vonalszintű jelet vár.

Elvileg az is jó lenne, ha a hangdoboz két RCA-bemenetét egy-egy elosztóval (mondjuk egy ilyen RCA-osztóval: [link] ) kettészednéd, majd az így keletkezett RCA-bemenetekbe belecsatlakoztatnád a számítógépeket egy-egy 3,5 mm-es sztereó jack dugó-szteró RCA-páros dugó átalakítóval ( [link] ).

A gond azzal lesz, hogy a számítógépeken külön-külön kell állítgatnod a hangerőket - ami nem épp kényelmes - illetve az aszimmetrikus kábelezés miatt könnyen kialakulhat földhurok, ami zajjal jár.

Én inkább közbeiktatnék egy kisebb keverőt - mondjuk egy ilyesmit:

[link]

2020. márc. 10. 22:10
 4/4 anonim ***** válasza:
67%

2-2 10k-s ellenállatot tegyél sorba a források melegpontjával úgy, hogy a kimeneti impedanciák ne terheljék egymás kimenő preampját. Utána lehet párhuzamosítani őket. Max egy kicsit vág 10k fölött, de csak néhány db-t.

Ha érted az előző mondatokat, akkor meg is csinálhatod.

2020. márc. 10. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!