Két számítógépet egy hangszóróra hogyan kössem rá?
Szal két gépem van és egy hangfalpár (sima genius sp-hf3000 vagymi - már nagyon régi, de nekem tökéletes)
hogyan tudnám összekötni mindkét géppel?
3,5-es jack -RCA kábele van, a hangszórón a bemenet RCA.
Y kábel jó? vagy azzal zárlat lesz a két gép között?
Vagy valami "keverőpult" kellene?
Jó lenne ha mindkét gép hangja szólna rajta egyszerre.
De az sem gond ha nem, mert akkor az egyik gép hangja megy a tv-re HDMI-n, viszont dugdosni sem akarom a tikbeleket, úgyhogy mindkét gépbe be kellene kötni fixen
Jezusom.
Inkabb semmit ne koss sehova, annyira fogalmad nincs semmirol hogy hirtelen azt se tudom honnan kezdjem mit NE csinalj es hol hulyeseg amit akarsz...
"azt se tudom honnan kezdjem"
házulról! Ha elcseszed, kezdheted előlről!
miért hüyeség? két gépem van, az egyiken dolgozom, a másikon játszom, stb.
nem fogom húzogatni a drótokat és nem fogok másik hangfalat sem venni pluszban
A számítógépek hangkártyája vonalszintű ( [link] ) jelet adnak ki, az aktív hangdoboz-pár (nem csak hangszóró, hanem hangszórók és az azt meghajtó erősítő egy dobozban) meg vonalszintű jelet vár.
Elvileg az is jó lenne, ha a hangdoboz két RCA-bemenetét egy-egy elosztóval (mondjuk egy ilyen RCA-osztóval: [link] ) kettészednéd, majd az így keletkezett RCA-bemenetekbe belecsatlakoztatnád a számítógépeket egy-egy 3,5 mm-es sztereó jack dugó-szteró RCA-páros dugó átalakítóval ( [link] ).
A gond azzal lesz, hogy a számítógépeken külön-külön kell állítgatnod a hangerőket - ami nem épp kényelmes - illetve az aszimmetrikus kábelezés miatt könnyen kialakulhat földhurok, ami zajjal jár.
Én inkább közbeiktatnék egy kisebb keverőt - mondjuk egy ilyesmit:
2-2 10k-s ellenállatot tegyél sorba a források melegpontjával úgy, hogy a kimeneti impedanciák ne terheljék egymás kimenő preampját. Utána lehet párhuzamosítani őket. Max egy kicsit vág 10k fölött, de csak néhány db-t.
Ha érted az előző mondatokat, akkor meg is csinálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!