Google fiókomat hogyan szerezhetném vissza?
Sziasztok....a Google fiókomhoz elfelejtettem a jelszavamat... megpróbáltam vissza állítani telefonszám segítségével ami a fiókomban meg volt adva de sajnos azt írja hogy "A Google nem tudta ellenőrizni hogy ez a fiók az öné" néztem videókat erről és mindenki úgy állítja vissza hogy kapnak egy kódot sms-ben azt beírják ,beállítanak egy új jelszót és már vissza is kapták a fiókot... Nekem ezt miért nem engedi a Google??
Leírom hogyan néz ki a folyamat...
Google recovery oldalt megnyitom... beírom az email címem amihez nem férek hozzá ezután kéri a jelszót amit ugye nem tudok...lentebb van egy olyan hogy "elfelejtette a jelszót?" Erre rámegyek majd ezt írja..."írja be a legutolsó olyan jelszót amire emlékszik" ezt kihagyom mert nem tudom....alatta van olyan hogy próbálkozás máshogy.. rámegyek... kéri a tel.számot ami meg volt adva a fiókban...megadom...kapok egy kódot... beírom..elfogdja...majd kér egy email címet amin fel tudják velem venni a kapcsolatot... megadom az új email címem...majd oda is kapok egy kódot... beírom... és mikor már reménykedem benne hogy sikerül vissza állítani ezt írja hogy nem tudják ellenőrizni hogy valóban enyém-e a fiók...pedig a videókban amiket néztem ugyan így állítják vissza ...akkor nekem miért nem sikerül...nagyon fontos lenne vissza szereznem esetleg valaki tud segíteni ebben??? Vagy valahogy felvenni a Google-al a kapcsolatot és valahogy úgy megoldani a problémát? Köszönöm a válaszokat!
Az indokuk jogos, mert pl. lopott telefonnal (megszerezve a számodat) bárki hozzájuthatna a leveleidhez.
Ott rontod el, hogy kihagyod a jelszó részt.
Egyrészt nem adunk meg olyan jelszót, amit elfelejtünk, másrészt amikor még működik minden, akkor meg kell adni egy másik mailcímet, ami kap egy visszaigazoló linket/kódot, így beazonosítanak, hogy valóban a tied.
Ha ezt nem csináltad meg és esetedben egy ismeretlen mailcímre kéred a kódot, az nem hitelesített mailcím, tehát nem a tied, emiatt automatikusan el lesz utasítva.
Másrészt, ha beállítottál volna jelszóemlékeztetőt (milyen utcában laktál 10 éve), akkor azzal visszajuthattál volna. Ezekre hosszú ideig, illetve időközönként figyelmeztet is.
Próbálkozhatsz olyan jelszavakkal, amit szerinted használhattál. (Átlag ember nem használ 10-nél több jelszót.) Ha azok közül egyik sem jön be, akkor azt a fiókot buktad.
Volt lehetőséged:
-telefonszámot megadni - ok
-másodlagos mailt megadni - nem tetted
-jelszó emlékeztetőt megadni - nem tetted
-böngészőben beállítani az automatikus bejelentkezést / jelszó tárolást - nem tetted
4-ből 1 kevés beazonosítani téged. A fenti példa alapján szakítasz a barátnőddel, de ott felejted nála a telefonod. Ő megpróbál belépni, megkapja SMS-ben a kódot, még akár a születésnapodat is tudja, ha kérdésként felmerül, meg azt is, hogy honnan szoktál belépni többnyire (település), ad egy másik mailcímet, amire jön egy másik link... és ezzel egy idegen be is juthatna a fiókodba, aki hozzáfér csupán a telefonodhoz 1 percre (pl. amíg zuhanyzol).
Na itt érdemes elgondolkodni, hogy a gmail jól teszi-e, hogy nem engedi be a barátnőt, aki nem ismeri a jelszavad.
Ha meg sem próbálod megadni a jelszavad, onnantól eleve megbízhatatlannak tart. Ha megadsz egy korábbit, kiírja, mikor lett megváltoztatva, már ez is haladás, hogy egy régebbit tudtál, de így ne is várd, hogy ha fel is veszed velük a kapcsolatot, bármit is válaszolnának rá, hiszen ők figyelmeztettek "Ne zárja ki magát!" szöveggel nem 1x, innentől a te felelősséged, őket nem érdekli.
Nem tudom, miért kell ennyire rosszindulatúnak lenni, a kérdező nem akarná még a Google segítségét is kérni, ha úgy lenne, ahogy beteg emberek beképzelik a gonosz fejükbe.
Szerintem ez intelligencia, szövegértelmezés kérdése.
Elmondtam már, itt előfordulnak olyan tuskó kérdések is, amikor bedobnak pár szót, ez van, mondjátok meg és kész.
Ilyeneknek én sem segítek. Mondhatni, még csak nem is ad támpontot annak eldöntésére, hogy jó szándékú vagy sem.
De amikor valaki részletez és a szövegből kiérezhető a probléma súlya, akkor más a helyzet.
De ezt én is ismerem sajnos, amikor rosszindulatú támadások érnek ezen az oldalon és csak nézek, hogy mi van? Normális ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!