Fülhallgatóknál élhetek az elállási jogommal?
RE:#11
Nem viheted vissza? Dehogynem. Itt van a csere fülhallgatóm a médiából.
Arra szoktak hivatkozni, hogy nem tudják eladni amit visszavittem. De hát ez engem nem érdekel hogy utána mit kezdenek vele, az már abszolút nem rám tartozik.
Én ennek email-ben is utána jártam, személyesen is és ez alapján írtam a válaszom. Email-ben érkezett válasz:
"Valamint tájékoztatjuk, hogy a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. § értelmében a felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát többek között:
- olyan zárt csomagolású termék (így különösen lázmérő; Fülhallgató, Fejhallgató, headset, gamer headset; borotva, villanyborotva, epilátor, borotvához szita,..., stb.) tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.
A leírást az Általános Szerződési Feltételek - MediaMarkt Webáruház 12§ Fogyasztónak minősülő Vásárló jogszabályon alapuló elállási joga 2.3 pontja is tartalmazza.
Leírtak okán csak abban az esetben élhet az elállási jogával, hogyha a - számú rendelésében átvett fejhallgató nem kerül felbontásra, vagy a készülék hibás."
Jelen esetben egy HyperX fejhallgatóról van szó, csak azért szerettem volna ezt leírni hogy nem kihúztam a s*ggemből a válaszomat.
#11 voltam
"nem kihúztam a s*ggemből a válaszomat."
Vedd figyelembe, hogy a rendelet szövege így hangzik: "a felek eltérő megállapodása hiányában"
Azaz nem tilos a dolog, csak ha nincs eltérő megegyezés, akkor az az alapértelmezés, hogy nincs elállás.
Én bementem, és eltérően megegyeztem. Ennyi.
"Viszont nem feltétlen kell mindenkinek arra számolni, hogy erre lesz lehetősége."
Viszont nincs kizárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!