Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fülhallgatóknál élhetek az...

Fülhallgatóknál élhetek az elállási jogommal?

Figyelt kérdés
Az Alzánál vennék egy fülhallgatót és ha nem tetszik, akkor visszaküldeném. Átolvastam az általános szerződési feltételeket és ezt írja az oldal: "Zárt csomagolású termék szállításának esetében, ha a Fogyasztó a lezárt csomagolást felnyitja és a terméket így higiéniai okokból nem lehet visszaküldeni". Ez azt jelenti, hogy ha a fülembe dugom a fülhallgatót, akkor nem lehet visszaküldeni?

2020. febr. 4. 22:25
1 2
 11/17 anonim válasza:
Bár régi kérdés, a mediamarkt ugyanezt alkalmazza, ha valaki esetleg olvassa és szeretne onnan vásárolni. Nem viheted vissza, nem veszik vissza, nem csak fülhallgatónál számos terméknél, mint például okosórát sem vesznek vissza kibontás után. :)
2023. okt. 4. 22:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

RE:#11

Nem viheted vissza? Dehogynem. Itt van a csere fülhallgatóm a médiából.

Arra szoktak hivatkozni, hogy nem tudják eladni amit visszavittem. De hát ez engem nem érdekel hogy utána mit kezdenek vele, az már abszolút nem rám tartozik.

2023. okt. 5. 09:11
 13/17 anonim válasza:

Én ennek email-ben is utána jártam, személyesen is és ez alapján írtam a válaszom. Email-ben érkezett válasz:

"Valamint tájékoztatjuk, hogy a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. § értelmében a felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát többek között:

- olyan zárt csomagolású termék (így különösen lázmérő; Fülhallgató, Fejhallgató, headset, gamer headset; borotva, villanyborotva, epilátor, borotvához szita,..., stb.) tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

A leírást az Általános Szerződési Feltételek - MediaMarkt Webáruház 12§ Fogyasztónak minősülő Vásárló jogszabályon alapuló elállási joga 2.3 pontja is tartalmazza.

Leírtak okán csak abban az esetben élhet az elállási jogával, hogyha a - számú rendelésében átvett fejhallgató nem kerül felbontásra, vagy a készülék hibás."

Jelen esetben egy HyperX fejhallgatóról van szó, csak azért szerettem volna ezt leírni hogy nem kihúztam a s*ggemből a válaszomat.

#11 voltam

2023. okt. 5. 10:52
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"nem kihúztam a s*ggemből a válaszomat."

Vedd figyelembe, hogy a rendelet szövege így hangzik: "a felek eltérő megállapodása hiányában"

Azaz nem tilos a dolog, csak ha nincs eltérő megegyezés, akkor az az alapértelmezés, hogy nincs elállás.

Én bementem, és eltérően megegyeztem. Ennyi.

2023. okt. 5. 14:24
 15/17 anonim válasza:
De sajnos mivel te ott vásárolsz bármikor is valamit, ezzel elfogadva az Általános Szerződési Feltételeiket (ÁSZF), ezáltal nincs eltérő megállapodás, mert nem is hagynak neked más választást. Te ezt elfogadod, hogy így van és viszontlátásra. Így lényegében egy szerződésben, te ebbe beleegyeztél, olyan meg nincs, hogy nem fogadod el, mert nem is hagynak vásárolni. Nem mondom, hogy hazudsz meg semmi ilyen, bementél, ott megegyeztetek máshogyan, kölcsönös megegyezési alapon lényegében szóban módosították a szerződést. Viszont nem feltétlen kell mindenkinek arra számolni, hogy erre lesz lehetősége.
2023. okt. 5. 15:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont nem feltétlen kell mindenkinek arra számolni, hogy erre lesz lehetősége."

Viszont nincs kizárva.

2023. okt. 5. 16:56
 17/17 anonim válasza:
Nincs kizárva, ez tény, az én tapasztalataimat írtam le, amit jobb, ha elolvas az ember és tisztában van ezzel a véglettel is. Szerintem.
2023. okt. 5. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!