Fülhallgatóknál élhetek az elállási jogommal?
"Ez azt jelenti, hogy ha a fülembe dugom a fülhallgatót, akkor nem lehet visszaküldeni?"
Ne értetlenkedj.
Azt jelenti, hogy ha felbontottad, akkor már így jártál. Lényegtelen hogy volt-e a füledben.
Te írtad le:"ha a Fogyasztó a lezárt csomagolást felnyitja ..."
Nyilván a következő kifejezések ismeretlenek számodra:
-fülzsír
-fülgomba
-hallójárat gyulladás
Ha nem tudod melyik micsoda, írd be a google keresőbe, esetleg kattints a képekre.
Internetes vásárlás esetén 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, ezt nem befolyásolja a termék bontott állapota (logikusan ki kell bontsd, hogy el tudd dönteni, kell-e...).
Az idézett részt nem tudom, hol olvasod, de szerintem valamit félreértesz, ez tutiziher, hogy nem erre vonatkozik. Az elálláshoz van formanyomtatvány a honlapon, amit ki kell töltened.
"Az idézett részt nem tudom, hol olvasod, de szerintem valamit félreértesz, ez tutiziher, hogy nem erre vonatkozik. "
Az alza ilyen. Gyakorlatból tudom.
Nem kötelességük visszavenni, ám több olyan webshop / üzlet van, ahol mégis megteszik, mivel rossz reklám számukra, ha nem teszik meg.
Ez egy nagyon kényes téma, hiszen kipróbálni nem lehet, ha nem felel meg, akkor bukta a vásárló a pénzét. Jegyezzük meg, itt nem csupám pár ezer forintos, hanem több tízezer forintról vagy akár százezrekről beszélünk.
Vásárlás előtt érdemes ezt tisztázni, mert könnyen belefuthatunk pitiáner, pénzéhes cégekbe, kereskedőkbe, akik nem veszik vissza.
Mellesleg, ha egy matracot vissza lehet vinni, el lehet állni a vásárlástól, akkor egy fülestől, miért ne lehetne? (pl.: az IKEA-ban 90 éjszakás otthoni matracpróba van) Jobb cégeknél még a neten vásárolt fehérneműket, fürdőruhát is problémamentesen vissza lehet küldeni! (nem használtan, de akár kibontva is a saját csomagolásával együtt)
Lányom 7600 forintos fülesét nem vette vissza az mStore üzlet. Az én 50 ezres fülesemet az ALZA gond nélkül visszavette.
Szemüvegeket fel lehet próbálni üzletben, cipőket, ruhákat, még fülbevalókat is egyes ékszerboltokban... Fejhallgatókat szintén, sőt vannak boltok, ahol még fülhallgatókat is ki lehet próbálni.
Egészségügyi kezelések, vizsgálatok alkalmával sem cserélnek le minden alkatrészt, amit érintenek a betegek. Tüdőszűrőnél sem a lapot, amihez mindeniki odanyomja a mellkasát, sem az álltámasztékot, ahogy a röntgen felületét sem. Még a fogászati panorámaröntgennél sem cserélik hanem fertőtlenítőszerrel kezelik a támasztékokat. Ahogy elektromos TENS kezelésnél vagy EKG-nál is csak fertőtlenítik az eszközöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!