Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » LG tv-nél műsor felvétel...

LG tv-nél műsor felvétel merevlemezre hogyan működik?

Figyelt kérdés

Rákötöttem a merevlemezt. Felismeri. A távirányítón megnyomom a rec gombot, kiírja hogy elindult a felvétel. Megy egy pár percet, aztán megállítom. Ki is írja hogy felvétel megállítva. Eddig ok. A gond ott van, hogy létrejön egy új mappa, valami 00001rec néven, amibe a tv készülék szerint nincs fájl. Tehát a tv létrehozta a mappát, de nem látja benne a fájlokat.

PC-n viszont látszanak benne a fájlok, de valami kiterjesztés nélküli, nem tudom milyen fájlok. És a mappa mérete is 283MB. Tehát biztos felvett valamit.

A kérdés az, hogy én azt/azokat a fájlokat hogyan/mivel tudom megnyitni? Ill. a tv készülék, miért nem látja a saját maga által rögzített fájlokat, csak az üres mappát amit létrehozott?

2020. jan. 29. 12:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A tv típusa LG 49LF51

De figyelj má, a régen a dvd felvevők is a tv-ből vették fel a műsort, akkor elvileg a HDMI-nek kimenetinek is kell lenni, nem? Mert az a jel is a tv-ből jött és a dvd felvevőbe lévő merevlemezre másolódott rá.

Olyan valami program nem létezik, amivel ezeket a fájlokat át lehet konvertálni pc-n?

2020. jan. 29. 18:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a SCART-csatlakozásról beszélsz, az más, mivel kétirányú.

HDMI csak egyirányú, eltekintve az ARC visszirányú hangcsatornáról. Az pedig nem kép.

Titkosításnak meg az a lényege, hogy a kulcs hiányában ne lehessen visszafejteni az összevissza kevert bájtokat. A kulcs meg a TV szoftverében van elrejtve.

2020. jan. 29. 19:01
 13/22 A kérdező kommentje:

És sehogyan se lehet megoldani hogy valahogy a tv-be lejátszott jeleket fölvenni? Hát régen is úgy volt, hogy amikor másoltuk át a videókazettákat, a lejátszó videó a tv-be játszotta le a filmet, a felvevős videó meg a tv-ből vette föl. Néztem van a tv-n scart csatlakozó is. Ha veszek hozzá egy dvd felvevőt, akkor a merevlemezről usb-n játsza le a tv-be a fölvett anyagot, a dvd felvevő meg scarton keresztül venné fel.

Vagy ha vennék hozzá egy blu-ray fölvevőt, akkor az is HDMI-n van rákötve, akkor csak kimenetet is tud a HDMI, nem? És blu-ray fölvevővel meg föl tudnám venni HD-be is a merevlemezről. Ez hülye ötlet?

2020. jan. 29. 19:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

SCART-kimenetről lehet felvenni analóg formában, akár PC-s digitalizálással is. Az SD-felbontást nem védik jogilag, azaz megengedett a tartalom másolása, ha nem is üzleti célból.

Technikailag sem fáradnak ma már vele, régebben voltak analóg kódolási trükkök is.

Viszont az esélyes, hogy SCART-on csak a TV-műsor jön ki, az USB-lejátszás tartalmát már nem konvertálja analógra.

HDMI-n meg HDCP titkosított tartalomvédelem fut, illetve egyébként sincs HDMI felvételi bemenet, egyik készüléken sem.

Számítógépbe léteznek méregdrága stúdiókártyák állítólag, HDMI-bemenettel.

2020. jan. 30. 09:05
 15/22 A kérdező kommentje:
És ha HDMI bemenet nincs, akkor a blu-ray felvevő hogyan vesz fel HD-be?
2020. jan. 30. 09:13
 16/22 geza tozser válasza:
31%
Igaz, én tévéről nég nem vettem fel, de Youtube-ról felvett filmeket megirom az ASHAMPOO-VAL.Van egy olyan művelet rajta hogy "Finalused"(vagy mi) tulajdonképpen ez az ami VÉGLEGESITI (RÖGZITI) a felvételt, ha AZT nem csinálja meg a gép, hiába "mutatj azt hogy igenis ott van, a felvételt nem fogja lejátszani és azt később sem lehet már véglegesiteni, igy az egész kárba veszett.
2020. jan. 30. 19:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha mégis van, akkor itt írnak róla, hogy nem mindenhol engedélyezett a forgalmazása, illetve amit rögzít, az csak önmagán játszható le (azaz titkosít):

[link]

2020. jan. 30. 21:34
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem is LG OLED65c9pla tv van.

Eddig vett fel szépen és vissza is játszotta.

Aztán egyszer csak hiába kapcsolom a felvett anyagok lejátszására, most az jelenik meg, hogy nincs felvétel, készítsek egyet.

Készítek, fogynak is a bájtok, de visszanézéskor megint nem talál felvételt.

Épp ugyanaz a problémám mint a kérdezőnek.

Egyelőre fogalmam sincs, mi lehet a gond.

Vettem egy új USB merevlemezt, de annál épp ugyanígy nem látszik a saját készülék által rögzített kódolt felvétel.

2021. márc. 29. 16:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Közben megoldódott a dolog.

A kikapcsolt tv-ből kihúztam az usb csatlakozót és átdugtam egy másikba.

Azután bekapcsoltam a tv-t és tádámmm! Látszott az új winyón mindhárom próbafelvétel, ami korábban nem volt látható.

Még előtte volt olyan gondom is, hogy fénykápet sem engedett menteni a képernyőről.

Azt meg úgy sikerült megoldani, hogy a tv internetjének a belső memóriájából töröltem a települt net-tv alkalmazásokat. Így már fotót is tud megint rögzíteni.

2021. márc. 29. 18:50
 20/22 anonim ***** válasza:

Egyébkánt a kérdezőnek arra a kérdésére, hogy mikánt lehet videót felvenni.

Pl. a kápernyőről hd v. 4k kamerával állványról.

Áthidaló megoldás.

2021. márc. 29. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!