LG tv-nél műsor felvétel merevlemezre hogyan működik?
Rákötöttem a merevlemezt. Felismeri. A távirányítón megnyomom a rec gombot, kiírja hogy elindult a felvétel. Megy egy pár percet, aztán megállítom. Ki is írja hogy felvétel megállítva. Eddig ok. A gond ott van, hogy létrejön egy új mappa, valami 00001rec néven, amibe a tv készülék szerint nincs fájl. Tehát a tv létrehozta a mappát, de nem látja benne a fájlokat.
PC-n viszont látszanak benne a fájlok, de valami kiterjesztés nélküli, nem tudom milyen fájlok. És a mappa mérete is 283MB. Tehát biztos felvett valamit.
A kérdés az, hogy én azt/azokat a fájlokat hogyan/mivel tudom megnyitni? Ill. a tv készülék, miért nem látja a saját maga által rögzített fájlokat, csak az üres mappát amit létrehozott?
A nagyobb gyártók tévéi jogi okok miatt kódolva rögzítik a felvételt és csak azon a tévén lehet visszanézni, amelyiken felvetted.
Ettől függetlenül megpróbálhatod VLCvel lejátszani.
Valahogy biztos hogy lehet, biztos létezik rá megoldás. Mert a tv-ből felveszi, de valahogy biztos meg lehet nyitni pc-n.
De az az érdekes, az az eszköz amin felvettem (tv) az nem látja a fájlokat. Pedig úgy tudom azon le lehet játszani, amin fel lett véve. Arra kéne rájönni hogyan. És ha az megvan, egy HDMI kábellal összedugnám a pc-t és a tv-t, és akkor elvileg a pc képernyőjén is lehetne látni, amit a tv lejátszik, nem? És akkor valahogy valamivel biztos tudná rögzíteni a pc. Amúgy a Digi World-ről lenne felvéve, az nem tudom, elvileg nem kódolt csatorna.
A fölvétel ilyen fájlokból áll:
0000000200000008STR
0000000200000008IDX
0000000200000007THM
Te aztán jól összekevernél mindent. A TV-n HDMI-bemenet van, nem kimenet.
A PC-ről pedig kifelé megy a HDMI, ne akard befelé tolni a jelet!
A TV-k titkosítva rögzítik még a kódolatlan (vagyis titkosítás nélkül sugárzott) csatornákat is.
A kettőnek nincs köze egymáshoz, mert amikor bejön egy titkosított adás, előbb az is vissza lesz fejtve a kártya segítségével, így tudod látni a képernyőn.
Ezzel együtt egy másik folyamatban a processzor titkosítja és úgy rögzíti adathordozóra. A titkosítás kulcsa az alaplap egyedi hardveres azonosítójához kötődik.
Kódolatlan adásnál csak annyi a különbség, hogy egy lépcső kimarad.
Amikor szervizben alaplapot cserélünk, a kód átírható a másik alaplapra, hogy az ügyfél régi felvételei megkímélhetők legyenek, bár őszintén szólva én még csak a Panasonic plazmák szervizkönyvében láttam ennek dokumentálását.
Azt a butaságot felejtsd el, hogy PC-n te majd lejátszod a titkosított felvételt.
Egyelőre elégedj meg azzal, hogy megkeresed a TV használati utasítását és kitanulod belőle a lejátszást.
TV pontos típusát ne is áruld el, hiszen én tudom, hogy te akarod megkeresni a neten, azért nem írtad ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!