Mi számít divatórának? A Zeppelin és a Junkers pl. divatóra?
Tetszik ez a két márka, elég jó a felhozataluk, de hallottam, hogy ezek is divatórák, mert csak tokozó cégek, nincs saját szerkezetük, és nem "nagy név" egyik sem, mert eredetileg nem órát gyártottak. Mi a hozzáértők véleménye?
Ez a két óra tetszik legjobban, mit gondoltok róluk?
Köszönöm, mindig is nagyon tetszettek az Orientek, de maradnék a quartznál. Mellesleg a quartz pontosabb is , mint az automata, bár az automaták is lenyűgöznek.
Van amúgy egy régi mechanikus (kézi húzós) Roamerem is, ami még a dédapámé volt, de jelenleg a fiókban pihen, miután megállt, mert több órás is, akihez vittem, nem tudja megjavítani, mert nem kapható a szükséges alkatrész, legyártani pedig nem tudják. Tervben van, hogy megjavíttatom a Roamert, mert számomra egy ereklye, de ahhoz fel kell vennem a gyárral a kapcsolatot, és biztos drága lesz.
Quartz Junkers pedig azért szeretnék, mert egyrészt ez a márka az, amibe ránézésre beleszerettem, másrészt jó tapasztalatom van a quartz órákkal: apám 25 éve nap mint nap egy quartz Doxát visel, eddig csak elemet cserélt, illetve minden elemcserénél tömítést. Ha mégis bármi baja lenne most az órának, ami nem várható, legfeljebb cseréli a szerkezetet, és akkor újabb 25-30 évig gondtalanul hordja.
14
Ha már divatmárka pont a cK ami némi színvonalat is képvisel. Amúgy bármelyik japánt. Seiko, Citizen, Orient elég jók ebben az ársávban. De a Roamernek is vannak jó órái igaz a svájci kvarcoktól nem vagyok hasra esve.
Én elég erősen cáfolnám az előttem kommentelők véleményét hogy a Junkers vagy a Zeppelin “Divatmárka” lenne. Azért ne hasonlítsuk már MK és stb órákhoz.
Van egy pár órám a Zeppelintől és a Junkerstől is.
A Junkerseimben egy egész pontosan járó 8215 Miyota van.
Az egyik Zeppelinemben 82s5 Miyota van de a másik SWISS MADE és ETA2824/2 Elaboré..
Tehát ennyit a kínai összerakásról/anyaghasználatról.
Oké, benne van egy nem túl nívós miyota werk, de azért az óra nem csak egy tucat fogaskerék, meg rugó.
Kapsz egy szép rozsdamentes óraházat, számlapot (ami szerintem egész jól mutat), bőrszíj (10 ropi csak egy normálisabb), meg az imázst.
Akit ez zavar, az hordjon egy karjára szigetelőszalagozott jó minőségű csupasz werket, fogpiszkálóból faragott mutatókkal.
A tok általában kritikán aluli. Az hogy acélból van nem pedig préselt alufóliából ebben az árkategóriában nem egy nagy fegyvertény. Legolcsóbb bazari kínai bőrszíj. 1-2 dolláros. A mutatók mindenből a leggázabbak. Az egész gagyi kínai minőség. Még az a belépőkategóriás japán werk a legnagyobb érték az olcsóbb automatáikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!