Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi számít divatórának? A...

Mi számít divatórának? A Zeppelin és a Junkers pl. divatóra?

Figyelt kérdés

Tetszik ez a két márka, elég jó a felhozataluk, de hallottam, hogy ezek is divatórák, mert csak tokozó cégek, nincs saját szerkezetük, és nem "nagy név" egyik sem, mert eredetileg nem órát gyártottak. Mi a hozzáértők véleménye?

Ez a két óra tetszik legjobban, mit gondoltok róluk?

[link]

[link]

2020. jan. 18. 22:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, divatórák, de a minőségibb fajtából.

Kínai és japán alkatrészekből, Németországban rakják össze.

2020. jan. 18. 22:56
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden karóra divatcikk, a legolcsóbbtól a legdrágábbig.

Pont mint egy nyaklánc, vagy gyűrű.

Mindkét óra normális minőségű, hétköznapi viseletre tökéletes.

2020. jan. 18. 23:00
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a junkers márkáról a kombi-cirkó kazán jut eszembe, de azt hiszem, a Zeppelin is gyárt(ott) hasonlót.
2020. jan. 18. 23:10
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem elég meggyőző, hogy svájci vagy japán kvarcszerkezet van bennük, és német gyártmány, viszont én egy olyan órát szeretnék venni, ami évtizedekig kiszolgál, és a divatórák inkább "eldobhatók". Elvileg a nemesacél tok örök élet, de vajon a kvarcszerkezet javítható? (A leírás alapján pl. a Ronda 505.24 szerkezet igen, "repairable".) Vagy ha mégsem, cserélhető? Mert ha a szívemhez nő egy óra, akkor inkább javíttatom/cserélem benne a szerkezetet, minthogy újat vegyek.
2020. jan. 18. 23:24
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha kvarc akkor, olyat keresnék amiben eta g10 mű van vagy valami hasonló. Svájci mű, maga a mű nagyon kompakt ezért eldobható, de a pótlása kb 30-60 euró. Az értéket a ház adja meg. A tissot-okban van ilyen vagy pl a swiss military-ban.

Nekem céges ajándékórában van, egy ment tönkre egyszer, de kb azért mert otthon leesett a betonra az egyik gombjára, de működött tovább, csak a gomb nem regált meg így nem volt 100%os a stopper funkció. Ez volt az ami mivel emlék, kicseréltem benne a művet.

2020. jan. 18. 23:40
 6/21 anonim ***** válasza:

Pl itt az eslő kicsit a rolex submarinerre hajaz, ebben ronda werk van.

Alatta meg vannak a komolyabb többmutatósok.

2020. jan. 18. 23:52
 7/21 anonim ***** válasza:

A link meg jól lemaradt:

[link]

2020. jan. 18. 23:52
 8/21 anonim ***** válasza:
39%

Ezeket a szerkezeteket nem javítják.

Ha elromlik, szerkezetcsere.

Ha olcsón akarsz tartós, és minőségi órát, akkor ORIENT.

[link]

[link]

2020. jan. 18. 23:58
 9/21 anonim ***** válasza:

“ Ezeket a szerkezeteket nem javítják.

Ha elromlik, szerkezetcsere.”

Állítottam az ellenkezőjét? Pont ezt írtam feljebb. Kb annyiba kerül az óramű, mint a másik javítása. Den nekem kopás miatt még nem kellett, ha meg leejted ahogy nálam volt, mindegy mi van benne, az pénzbe fog kerülni.

2020. jan. 19. 00:04
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
8# de most nézem, ezek nem kvarcok. Mondjuk pont jobbam szeretem a mechanikusat, pont ma raktam össze egy submarinert eta 2824-gyel. Azt viszont már javítják.
2020. jan. 19. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!