Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Segítség! Mi lelte a netbookomat?

Segítség! Mi lelte a netbookomat?

Figyelt kérdés

2008 áprilisában vettem egy Acer Aspire One netbookot, ami most a napokban mondta fel a szolgálatot. Bekapcsolom, el is indul, de nem tölt be semmit, a képernyőn teljes a sötétség, bármit csinálok.

Mi lehet a gond? Ha elviszem megjavíttatni, kb. mennyiért csinálják meg nekem?

2010. júl. 21. 15:22
 1/3 anonim ***** válasza:
ha 2 éves, akkor biztosan jó poros lehet belül. Szervizben biztos tudnak segíteni
2010. júl. 21. 15:31
 2/3 anonim válasza:

Azért mert poros még nem szokott tönkremenni általában. Sőt kezem ügyében szolgál egy 2006-os példány és még nincs vele gond (kopp-kopp-kopp).

Ami probléma lehet ilyen esetben. Ha füstölt, vagy kiégett vagy hasonló akkor egyértelmű, hogy nagy a baj.

Feltételezem nem ilyen történt mert azt csak megemlítetted volna. Mikor szokott ilyen jelenség lenni. Pl. Memória hibánál. Bekapcsolod, zúg a táp de se kép se hang. Alaplappal is történhetett valami gebasz, az is hasonló problémákat vethet fel. Ha szerencséd van elképzelhető kontakthiba, mittudomén memória nem érintkezik normálisan, elmozdult, kicsit beoxidálódott... Vagy elem lemerült. Igen tudom hogy elem nélkül is szuperül müxik egy számítógép, de ha lemerül benne az elem, és még benne van. Nah az tud érdekes jelenségeket produkálni (asztali gépeknél volt ilyen tapasztalatom). Ergo kivenni az elemet megnézni, hogy úgy bekapcsol-e. HA nem füstölt le, szerintem mennie kell.

Más a helyzet ha pl. sípol a gép bekapcsolás után. Megvan adva, hogy adott sípjel mit jelent, ennek függvényében lehet szervizelni.

Hát körülbelül ennyi jutott eszembe.

Elmúlt már 2 éves, így gondolom a garancia szevasz... Ha nem értesz hozzá, nem ismered a memóriát, alaplapot... ne szedd szét. Viszont ha már láttál Számítógépet, neadj isten van ismerősöd, alapvető dolgokat (elemkivesz berak), memória megmozgatás, szétnézés az alaplapon nem-e megégett valami, nem árthat. Általában nem adják meg magukat.

Alaplapon szokott pl. kondi felrobbanni, ami hasonló problémákat eredményezhet, amit látni egyből szétszedés után, viszont annak egyszer fel kellett robbanni, ami csak hanggal jár.

Esetleg nem kap elég tápot és azért nem indul el. Ilyesmi. De szervízben is úgy csinálják, hogy cserélgetik álltalában az alkatrészeket. És amitől megjavul azt adják el neked jó kis összegért.

Így látatlanba sztem egy 20-ast egy szervízben biztos elkérnek.

2010. júl. 28. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 3 éves ASUS-ról írok.Kb fél éve "eljátszotta" ezt !!!

Mint a régi/20-30 év/időkben,fejreállítottam,keresve a kis biztosítékot.Persze nincs már ezekbe ilyesmi.De !

Óvatosan levettem az alján látható lemezt.Láthatóvá vált az alatt valami,nem tudom proci,vagy más majdnem cigisdoboz nagyságrendű vakami.Megmozgattam,--áram neki--azóta még 1x a tavasszal csinálta.Azóta megy !Valami kontakthiba lehet.

2010. júl. 29. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!