Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Multiméter beállítása?

Multiméter beállítása?

Figyelt kérdés

ceruzaelemnél ill. autó akkumulátornál érdekelne

egyen vagy váltakozó feszültség ill. áram van ezekben?

2019. dec. 19. 14:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
És az akksin van automata, igaz, Sebaj Tóbiás?
2019. dec. 19. 21:23
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

# 11

Nekem ne magyarázz okostojás, szerintem még meg sem születtél, amikor én már csöves rádiókban fogdostam az anódfeszültséget.

Képzeld, láttam már olyat is, amikor a katonaságnál a gépkocsivezetőnk (ahol én híradós műszerész voltam), villáskulcsot ráejtette véletlenül egy Kamaz akkura.

Az akku oldala kirobbant a túláramtól, kénsav bemarta a ruháját, más baja nem lett egyébként.

De egy autóakkunak a műszerzsinór maga a biztosíték (kiolvad).

Innen gondold újra, kisöreg!

2019. dec. 19. 21:50
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

"De egy autóakkunak a műszerzsinór maga a biztosíték (kiolvad)."

Ja, csak előtte beleég a kezébe.

2019. dec. 19. 21:56
 14/17 anonim ***** válasza:
56%

# 13

Talán nem tudsz róla, a műszerzsinórnak van egy "fogantyúja", ami ettől megkímél, egyébként mindig szokott lenni egy leggyengébb pont (nagyobb ellenállás), ahol megszakad az áramkör.

Vagy a műszerzsinór bekötési pontjánál, vagy a mérőcsúcsnál szikrázik és eldobja az ember. Nem beszélve a kínai műszerzsinórok érdekességeiről.

Hülyeséget vizionálsz.

2019. dec. 19. 22:10
 15/17 anonim ***** válasza:
27%
Vannak szerencsés idióták, senki se vitatja. Mi is túl sokkal találkoztunk már. Meg még több ilyen szerencsétlennel.
2019. dec. 19. 22:20
 16/17 anonim ***** válasza:
57%
Egy li-ion vagy li-po akku rövidre zárása nem játék!
2019. dec. 19. 22:22
 17/17 anonim ***** válasza:
38%

# 16

Hűha, most nagyot szóltál, de nem erről volt szó.

Viszont pár perce írtam a másik témában:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

"Mellesleg magam is ismerem a jelenséget, saját hülyeségem miatt 1 db full feltöltött 18650 cella rövidzárba került, egy zseblámpában.

Gyorsan kikaptam belőle, nyilván le is ejtettem rögtön, mert begyulladt és addig égett hevesen, míg volt benne energia.

Szerencsére olyan helyre esett, ahol legalább további kárt nem okozott."

Egyébként nem kellene hülyének nézni a másikat, pont a sokat tapasztalt szakemberekkel fordulhat elő (tapasztalatom szerint), hogy nagyobb eséllyel futnak bele ilyen baklövésekbe, hiszen nap mint nap ilyenekkel foglalkoznak.

Hadd ne mondjam, hányszor 10 évig én sem dugtam be az ampermérőt a konnektorba. Azután egyszer ennek is eljött az ideje. "Addig jár a korsó a kútra" alapelv mentén.

2019. dec. 19. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!