Új router beállítása után nincs internet, és most már a régit sem tudjuk visszaállítani, mit lehet tenni?
Vettem egy új routert, de nem tudtuk rendesen beállítani. Az asztali gép nem tud wifire csatlakozni, így hiába írtam be a böngészőbe a router ip-jét, nem hozta be. Laptopon megpróbáltam beállítani, de se pppoe-vel, se statikus, se dinamikus ip-vel nem tudtam az asztalin rácsatlakozni. Hagytam a francba, próbáltam visszaállítani azt a routert amit eddig használtunk, de a webes kezelőfelületét továbbra sem tudom megnyitni az asztalin, mert azt írja nincs internet (ethernet kábellel kipróbáltam laptopon, ott se hozta be). Amit a telepítőlemezzel érek el, az se jó, mert hiába dugok be mindent jól a helyére, nem jutok tovább, mert azt írja ellenőrizzem az internet kapcsolatot.
Nem tudom mit csináljak, ötlet? :(
Egy próba kellene. kicsit eltérve a szisztematikus felépítéstől:
Van-e mobiltelefonod?
Kapcsold be a WiFit és próbálj az üzemeló router wifijére csatlakozni.
Látja-e a mobil, létrehozható-e a kapcsolat, akár úgy is, hogy titkosításra hivatkozva nem lehet a netre kijutni.
A titkosítást egyébként a routerbe kell beállítani, engedélyezni, de egyelőre ne legyen...
Nem igazán..
Nekem volt router beüzemeléskor, hogy az Istennek se volt NET, mármint nem tudtam semmire csatlakozni.
Ilyenkor felmerül, mert ugye "többlépcsős" a rendszer, hogy net nincs egyáltalán a "szobában", vagy beállítási hiba van.
WiFin ment, azaz volt net a "szobában", de rosszuzl volt a router beállítva.
Akkor az alapkérdés: kell-e (úgy tűnik igen) az a bizonyos azonosítás..
Ez eddig egyébként a PC-ben volt megadva, bekapcsolás után onnan kapta a szolgáltató a jogosultság igazolását.
Ezt ki kell törölni a PC-ből és átteni a routerbe.
De mit, ugye?
Ez is most feltételezésem hogy kell!
Próbáld a PC-ben, az internet beállításnál megnézni, van-e benne valami (pl. Pppoe beállítás).
Ez a jelszó szükségességére utal, még ha csillagokat látsz is.
Sajnos nem tudok segíteni..
Egyet lehet próbálni, visszatenni a modemet, annak vezetékét a router helyett a PC-be dugni, a routerből jövő helyére.
Mi történik?
Semmi gond :( tanácstalan vagyok én is.
Holnap megpróbálom amit írtál, ha nem megy, megpróbálok megkérni valakit hogy jöjjön el és nézze meg
Azért köszönöm a fáradozást, kedves vagy <3
PC>netbeállítások> ott fejlécben minden info, elérési hely ott van.
A küldött fogadott adatmennyiségen látni a forgalmazást.
Mi van Nálad itt a routerben?
Én a műholdvevők miatt (van 3 és komunikálniuk kell, nem lehet véletlenszerű a címük)) fix IP címeket állítok be ezeknek, mint látod a DHCP (amely Tőled függetlenül elintézi a rácsatlakozott eszközök számára az IP cím osztását és az véletlenszerű) csak a 20-as címtől felfelé "garázdálkodhat".
Ezt csinálja a DHCP....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!