Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Új router beállítása után...

Új router beállítása után nincs internet, és most már a régit sem tudjuk visszaállítani, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Vettem egy új routert, de nem tudtuk rendesen beállítani. Az asztali gép nem tud wifire csatlakozni, így hiába írtam be a böngészőbe a router ip-jét, nem hozta be. Laptopon megpróbáltam beállítani, de se pppoe-vel, se statikus, se dinamikus ip-vel nem tudtam az asztalin rácsatlakozni. Hagytam a francba, próbáltam visszaállítani azt a routert amit eddig használtunk, de a webes kezelőfelületét továbbra sem tudom megnyitni az asztalin, mert azt írja nincs internet (ethernet kábellel kipróbáltam laptopon, ott se hozta be). Amit a telepítőlemezzel érek el, az se jó, mert hiába dugok be mindent jól a helyére, nem jutok tovább, mert azt írja ellenőrizzem az internet kapcsolatot.

Nem tudom mit csináljak, ötlet? :(

2019. dec. 13. 17:48
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy lássa a PC routert nem kell net, mármint kapcsolódás a szolgáltatóhoz!

Ez kell, mint írtam!

"1. PC-router kábellel összeköt, router sárgájába és a PC hátsó csatlakozójába.

MODEM kábel még sehol sincs!!"

Nincs bedugva a routerbe.

2019. dec. 14. 15:45
 32/50 anonim ***** válasza:
És ha a PC nem látja a routert (nem hívható meg, meggyőződve arról, hogy a PC-router kapcsolat él), akkor NET se lesz, hiába van ott a modemben és jutna át a routeren!
2019. dec. 14. 15:51
 33/50 A kérdező kommentje:
Bedugtam az ethernet egyik felét a gépházba, a másikat a routerbe, és továbbra sincs net, és továbbra sem nyitja meg egyik böngésző se a router oldalát :(
2019. dec. 14. 15:57
 34/50 anonim ***** válasza:

Pedig a ROUTERBE JUTÁSHOHZ (EZT LEGALÁBB 3* részletesen leírtam, összesen 3 dolog kell:

PC, router, összekötő vezeték.

Mi rossz ezek közül?

Ha itt minden jó, még NEM fogsz netezni!

Mi is a router IP címe?

"Helyi kapcsolat beállítása:WindowsXP,Windows7Felhívjuk figyelmét, hogy arouter dobozában található A/5 méretűkék színnel nyomtatott magyar nyelvű„GYORS TEPELÍTÉSIÚTMUTATÓ” hibásan adja meg az IP címet, amin a router érhető el. A hibás cím:192.168.1.1. A helyes cím:192.168.0.1, kérjük, ezt használja.Csatlakoztassa a routert az elektromos hálózatra a dobozban található tápegység segítségével, majd kérjük,kapcsolja be. A kék színű(WAN) Ethernet csatlakozót az Internet elérésre szolgáló eszköz (kábel-modem, ADSL modem, illetve GPON ONT) megfelelőportjához kell csatlakoztatni. Abeállítást végzőszámítógépet kérjük, ethernet kábel segítségével csatlakoztassa a router bármelyiksárga (1, 2, 3, 4) portjához.

Állítsa számítógépe hálózati kapcsolatát „automatikus IP cím”-re, vagy pl. a 192.168.0.2 (hálózati maszk: 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1; DNS kiszolgáló: 192.168.0.1) címre.Kérjük, nyisson megegy böngészőablakot, a címsorba írja be: [link] megjelenőablakban az alábbi adatokkaljelentkezhet be:felhasználónév: admin jelszó: admin

2019. dec. 14. 16:16
 35/50 A kérdező kommentje:

Ne haragudj hogy ennyire értetlen vagyok, csak második napja szenvedek ezzel és már kezd az agyamra menni :(

Nem volt engedélyezve a DHCP, lehet hogy ezért nem sikerült, de most bejött a router webes kezelője!!

2019. dec. 14. 16:30
 36/50 anonim ***** válasza:

De ha nem haladunk türelemmel lépésről lépesre, akkor rengeteg felesleges irogatással jár és mégsem lesz eredmény.

CSAK annyit tegyél, amennyit írok, ne tovább, mert ha elakadsz, fogalmam sincs, hol.

A rendszer a Te oldaladról nézve bonyolult, bármelyik elemében hiba van, már nem megy....

Igen, ha a DHCP nincs engedélyezve, akkor semmi sincs.

(Persze a DHCP-nek van értelme, amikor tiltani kell, mert másképp nem megy egy rendszer, de ne most menjünk bele).

2019. dec. 14. 16:48
 37/50 anonim ***** válasza:
Ha minden kötél szakad, mert az Isten tudja már mit-hova állítottál a routerben, akkor van valahol egy RESET lyuk, azt kell megnyomni 30 másodpercre és akkor a gyári beállítások lesznek újra, ott pedig a DHCP enabled....
2019. dec. 14. 16:50
 38/50 A kérdező kommentje:
Egyszer már reseteltem ezt a routert, néhány perce, azóta nem hiszem hogy sok dolog változott. Egyelőre a router oldala van előttem...
2019. dec. 14. 16:52
 39/50 anonim ***** válasza:

Akkor most a kék csatlakozóba dugd be a modemből jövő kábelt, a modembe pedig az "elosztóből" jövő vezetéket.

Elvileg a fizikai feltételek, konfiguráció rendben van.

Most jön, amit nem tudok: kell-e, van-e felhasználónév és jelszó a szolgáltató felé az azonosításhoz, hogy igénybe vehesd az internetet....

2019. dec. 14. 17:04
 40/50 A kérdező kommentje:

Annyi, hogy ami az elosztóból jön, az rögzítve van a modemhez, szóval az alapból benne van már.

Na ezt én sem tudom :( ha a szerződéses papírok kellenek, akkor felejtős, mert nem találtuk meg :(

2019. dec. 14. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!