Új router beállítása után nincs internet, és most már a régit sem tudjuk visszaállítani, mit lehet tenni?
Vettem egy új routert, de nem tudtuk rendesen beállítani. Az asztali gép nem tud wifire csatlakozni, így hiába írtam be a böngészőbe a router ip-jét, nem hozta be. Laptopon megpróbáltam beállítani, de se pppoe-vel, se statikus, se dinamikus ip-vel nem tudtam az asztalin rácsatlakozni. Hagytam a francba, próbáltam visszaállítani azt a routert amit eddig használtunk, de a webes kezelőfelületét továbbra sem tudom megnyitni az asztalin, mert azt írja nincs internet (ethernet kábellel kipróbáltam laptopon, ott se hozta be). Amit a telepítőlemezzel érek el, az se jó, mert hiába dugok be mindent jól a helyére, nem jutok tovább, mert azt írja ellenőrizzem az internet kapcsolatot.
Nem tudom mit csináljak, ötlet? :(
Ahhoz, hogy lássa a PC routert nem kell net, mármint kapcsolódás a szolgáltatóhoz!
Ez kell, mint írtam!
"1. PC-router kábellel összeköt, router sárgájába és a PC hátsó csatlakozójába.
MODEM kábel még sehol sincs!!"
Nincs bedugva a routerbe.
Pedig a ROUTERBE JUTÁSHOHZ (EZT LEGALÁBB 3* részletesen leírtam, összesen 3 dolog kell:
PC, router, összekötő vezeték.
Mi rossz ezek közül?
Ha itt minden jó, még NEM fogsz netezni!
Mi is a router IP címe?
"Helyi kapcsolat beállítása:WindowsXP,Windows7Felhívjuk figyelmét, hogy arouter dobozában található A/5 méretűkék színnel nyomtatott magyar nyelvű„GYORS TEPELÍTÉSIÚTMUTATÓ” hibásan adja meg az IP címet, amin a router érhető el. A hibás cím:192.168.1.1. A helyes cím:192.168.0.1, kérjük, ezt használja.Csatlakoztassa a routert az elektromos hálózatra a dobozban található tápegység segítségével, majd kérjük,kapcsolja be. A kék színű(WAN) Ethernet csatlakozót az Internet elérésre szolgáló eszköz (kábel-modem, ADSL modem, illetve GPON ONT) megfelelőportjához kell csatlakoztatni. Abeállítást végzőszámítógépet kérjük, ethernet kábel segítségével csatlakoztassa a router bármelyiksárga (1, 2, 3, 4) portjához.
Állítsa számítógépe hálózati kapcsolatát „automatikus IP cím”-re, vagy pl. a 192.168.0.2 (hálózati maszk: 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1; DNS kiszolgáló: 192.168.0.1) címre.Kérjük, nyisson megegy böngészőablakot, a címsorba írja be: [link] megjelenőablakban az alábbi adatokkaljelentkezhet be:felhasználónév: admin jelszó: admin
Ne haragudj hogy ennyire értetlen vagyok, csak második napja szenvedek ezzel és már kezd az agyamra menni :(
Nem volt engedélyezve a DHCP, lehet hogy ezért nem sikerült, de most bejött a router webes kezelője!!
De ha nem haladunk türelemmel lépésről lépesre, akkor rengeteg felesleges irogatással jár és mégsem lesz eredmény.
CSAK annyit tegyél, amennyit írok, ne tovább, mert ha elakadsz, fogalmam sincs, hol.
A rendszer a Te oldaladról nézve bonyolult, bármelyik elemében hiba van, már nem megy....
Igen, ha a DHCP nincs engedélyezve, akkor semmi sincs.
(Persze a DHCP-nek van értelme, amikor tiltani kell, mert másképp nem megy egy rendszer, de ne most menjünk bele).
Akkor most a kék csatlakozóba dugd be a modemből jövő kábelt, a modembe pedig az "elosztóből" jövő vezetéket.
Elvileg a fizikai feltételek, konfiguráció rendben van.
Most jön, amit nem tudok: kell-e, van-e felhasználónév és jelszó a szolgáltató felé az azonosításhoz, hogy igénybe vehesd az internetet....
Annyi, hogy ami az elosztóból jön, az rögzítve van a modemhez, szóval az alapból benne van már.
Na ezt én sem tudom :( ha a szerződéses papírok kellenek, akkor felejtős, mert nem találtuk meg :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!