Átlehet így alakítani egy mma (pálcás) inverteres hegesztőt flux core hegesztővé?
Figyelt kérdés
nem szeretnék sok pénzt kiadni mégegy hegesztőre ezért egy ilyen pisztolyon gondolkodtam
kimondottan ilyen kérdést nem találtam sehol, hallottam olyat hogy a mma az állandó áramot ad, a mig pedig állandó feszültséget
ez igaz? mekkora probléma lehet?
egyáltalán müködhet ez az átalakítás?
2019. dec. 2. 15:20
1/3 anonim válasza:
Az önvédő porbeles ugyanaz a jelleggörbe, mint a bevont. Neked a feszültség állíthatósága fog nagyon hiányozni. A spool gun meg alu huzalhoz való, recézett görgőkkel húz, az nem biztos, hogy jó porbeleshez. Maga az önvédő porbeles semmi újat nem hoz a bevont elektródához képest. Vékonyabb lemezre nem jó, ugyanúgy jobbra hegesztesz, salakolsz, plusz semmit se látsz a füstjétől. Annyi, hogy elvileg hosszabban lehet folyamatosan varrni, de nem ezzel a belinkelt pisztolyoddal. Aminek egyébként valahogy a súlya is nagy, akkor már inkább bevont.
2/3 A kérdező kommentje:
értem, akkor inkább marad minden a régi
2019. dec. 3. 05:57
3/3 anonim válasza:
Ha bevonttal kezdesz már üzembiztosan hegeszteni, és még a rutilos varrataid is hajlamosak hűlés közben kunkorodva ledobni a salakot (a helyes él- és felületelőkészítés, na meg a jóra heftelés, helyes hegesztési sorrend lesz a titok főleg, amikor már megvan a szép ovális olvadék és a salak kikavargása szemmel), akkor egyszercsak megleped magad véletlenül se porbelessel, hanem sima, öreg fogyóelektródással (céééóóó) meg persze reduktorral, tele palackkal, és sima kompresszorcsővel :), akkor hosszabb-rövidebb állítgatás-próbálgatás (élelőkészítéssel persze) után meg fogsz lepődni, mekkora istenverte penge vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!