Inverteres hegesztőt át lehet-e alakítani hozzákapcsolt egyéb tartozékokkal CO2 védőgázas fogyóelektródás hegesztővé maradandó átalakítás nélkül?
Nem a megfelelő embert kérdezed, mert hasonlóra készülök, csak AWI gyakorlócuccot akarok rittyenteni a kis iWeld inverterem köré. Nyilván még kompromisszumosabb lesz, de amikor a mesterem említette, hogy ők annak idején, amikor még szinte csak néhányan, leginkább hallomásból ismerték az awizást, a meglevő trafójukat használták be, és amilyen rohadt nehéz volt vele jót hegeszteni, olyan hasznosnak bizonyult később, amikor már a megfelelő inverterrel kellett dolgozni, és nem hajigálta az ampert az ívhossz úgy.
Megkérdeztem gyakorin persze, hogy mi a közvélekedés ezzel kapcsolatban, valaki említette, hogy a bevont elektródás inverterek a letapadásgátlóval nehezítik az awi ívgyújtást, az arc force pedig tovább állatkodik, amikor már van ív, és nem is túl rövid. Lehet gyakorolni a leszorított ívet... :) Meg ugye szinte biztosan zárványos lesz a kezdés és megég a befejezés, épp csak gyakorolgatni elegendő, és épp csak addig, míg a kőkemény AC/DC, impulzusos inverterembe bele nem borítom a következő éves kuporgatást.
Egy próbát egyébként _szerintem_ lehet, hogy megér. Csaj persze én elvetemült vagyok és tudom is magamról. Persze erő az kelleni fog, nem a tízezer forintos kategóriáé a terep. Ha 200 amperig jó vagy, és legalább 130-140-ig legalább 70% a bekapcsolási idő 40 fokban, akkor még el is lehet dolgozgatni vele.
Nnna, az első bekezdésem utolsó mondatából kimaradt valami olyasmi, hogy "[amikor a mester említette,] akkor fejembe vettem, hogy kipróbálom, addig is megvettem a palackot meg a reduktort a rendes cucchoz.
*csaj persze" -> "csak persze"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!