Elektronikai barkácsolás: PC ATX tápegység átalakítása izzók működtetéséhez. Lehetséges?
A következőről lenne szó:
Működtetnem kellene 3 db párhuzamosan kapcsolt 12V/21W-os izzót.
Arra gondoltam, hogy van nekem egy pc-ből kiszedett 350w-os atx tápegységem, és azon van 12V-os kimenet is, valamint a terhelhetőség is bőven megfelelő lenne, erről működtetném az izzókat.
Utána olvasgattam, azt írják, hogy a táp , a kimenetén a zöld és a fekete vezeték összekötésével indítható.
A kérdésem az lenne, hogy így tudnám-e működtetni az izzókat (akár hosszabb időre is), illetve, hogy egyáltalán ez így biztonságos -e?
Köszönöm a választ, ennek nagyon örülök :)
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy valahol olvastam egy olyat, hogy az 5V-os ágat le kell terhelni valamivel, mert különben vagy nem indul el, vagy ha el is indul, megnövekednek a kimeneti feszültségek, és akár "fel is robbanhat". Ez igaz?
Kipróbáltam, tökéletesen működik a dolog.:)
Köszönöm a választ mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!