Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Alu vezetéket hogyan célszerű...

Alu vezetéket hogyan célszerű konektorba bekötni?

Figyelt kérdés
Tudom hogy igazából sehogy mert nem szabványos de most ebből kell kihozni a maximumot egyelőre. Hogyan lehetne úgy bekötni hogy ne lazuljon ki terhelés hatására idővel? Érvéghüvely? Vagy arra is gondoltam konektor mögött csattos wagoban alu pasztával megtoldani egy rézkábellel ? Csatos wagoban elvileg nem lazul az alu kábel a konektorbe pedig a réz menne. Járható út szerintetek?
2019. dec. 2. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Túlaggódod a dolgot. Bekötöd simán, szakszerűen meghúzod. Nekem is vannak ilyenek, amit 25 éve szereltem fel és akkor mi van? Semmi.

Ha nagyon fosol tőle, 10 évenként ellenőrizheted, ha van értelme egyáltalán.

Folyamatos 1000 W feletti terhelésnél talán.

2019. dec. 2. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha ráforrasztod a rezet az aluminumra azzal csak korróziót segíted. Kösd be azt jó lesz, de 11-12 ampernál nagyobb árammal ne nagyon kisérlezezz egy körön. Elméletileg a 1.5mm2 tud 13A-t, a 2.5 16A-t
2019. dec. 2. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan? Óvatosan. A rézhez képest sokkal rosszabbul tűri a hajtogatást, nagyon hamar eltörik, és akkor vége a dalnak, toldás vagy újrahúzás jön...
2019. dec. 2. 11:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Forrasszatani semmiképpen. A Wagonak van olyan rugós kötőelem amiben alut lehet rézzel kötni és van mellé egy paszta amivel elvileg biztonságos. Így gondoltam a toldást ha van értelme.
2019. dec. 2. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:
86%
Nincs értelme. Kösd be úgy ahogy van azt a pasztát pedig kennd rá a bekötési ponthoz.
2019. dec. 4. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!