Ha egy ingatlanból az áramszolgáltató kiköti az áramot (levágja a vezetéket) akkor mivel jár a visszakötés?
Úgytudom a visszakötésnek van valami határidelye amit ha túllépünk akkor teljesen új hálózatot kell kiépíteni a házban és a villanyóra dobozba is új alkatrészek kerülnek beszerelésre.
Szeretném ha valami részletes jelenleg aktuális leírást tudnátok nekem linkelni.

Én már csináltattam ilyent, bár legalább 8-éve.
Úgy becsülöm hogy mire a végére érsz, kb 200-250.000 forintba fog fájni.
Az áramszolgáltatónak semmi köze ahhoz, hogy az óra után mi a helyzet! Én is furcsállottam, és meg is kérdeztem hogy ez biztos? Mert én is úgy tudtam ahogy te.
Az ügyintéző közölte, hogy őket az sem érdekli ha a rákötés pillanatában kigyullad a ház! Kihívják neked a tűzoltókat! :)

Itt azért mást (is) ír, ami fenti linkről származik:
A kikapcsolást követő 30 napon túl, a szerződést felmondjuk, a fogyasztási helyet megszüntetjük. A mérő ismételt kihelyezéséhez (30 napon túl, de 1 éven belül) partnerszerelőtől kivitelezői nyilatkozat szükséges a mérőhely állapotáról. A kikapcsolást követő egy éven túl jelentkező ügyfelek a bekapcsolási feltételeket teljesítve új felhasználóként nyújthatnak be igénybejelentést Társaságunkhoz.
A villamosenergia-szolgáltatás megszüntetésének következményeiért Társaságunk nem vállal felelősséget.

Előbbi linkről, végén lapul a lényeg:
Mi történik, ha kikapcsolás után nem kérem a visszakapcsolást?
A kikapcsolást követő 30 napon túl, a szerződést felmondjuk, a fogyasztási helyet megszüntetjük. A mérő ismételt kihelyezéséhez (30 napon túl, de 1 éven belül) partnerszerelőtől kivitelezői nyilatkozat szükséges a mérőhely állapotáról. A kikapcsolást követő egy éven túl jelentkező ügyfelek a bekapcsolási feltételeket teljesítve új felhasználóként nyújthatnak be igénybejelentést Társaságunkhoz.
A villamosenergia-szolgáltatás megszüntetésének következményeiért Társaságunk nem vállal felelősséget.

Igen azt nem írtam hogy ez is EON területen van
de minden érintetlenül benne van a villanyóra dobozba
a házba is minden úgyvan ahogyan az utolsó villanyt leoltották.
akkor most mindent kidobnak a villanyórából és új szerelvények kerülnek bele ?

Ez attól függ, hogy a jelenleg aktuális műszaki feltételeknek mennyiben felel meg.
Például régi rendszer üzemelhet FI-relé nélkül, EPH nélkül.
De ha új üzembe helyezés (mintha új lakás lenne, vagy teljes felújítás), akkor már ezek szükségesek, ha jól tudom kötelezően.

Ha már nincs ott az óra, akkor szabványos mérőhelyet kell kialakítani, fővezetéket cserélnek, a lakáselosztóba pedig ÁVK-t tesznek. Ez olyan 60e + munkadíj. Erről dokumentációt csinál a regisztrált szerelő (10-20e), amivel lehet kérvényezni az EON-nál a mérő felszerelését. Ha megvan, megkapod az órát.
Max 150-ből megvan, ha lakáselosztót is cserélnek megszakítókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!