Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék tájékozottabb...

Hogyan lehetnék tájékozottabb informatikában?

Figyelt kérdés
Informatika tanaraim sosem voltak jo persze en is hibas vagyok mert csak most jottem ra hogy fontos es erdekel valamint emelt szintu erettsegit szeretnek belole tenni.(persze csak akkor ha lennek olyan szinten)

2019. nov. 1. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A standard válasz a legtöbb kérdésre: a Google a barátod. Beírod pl. hogy informatika. Biztos lesz ott oktatóanyag meg könyv is.
2019. nov. 1. 18:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Ha én valamit nem tudok, legyen az bármilyen témakör, beírom a google-ba...
2019. nov. 1. 18:25
 3/4 Szirty ***** válasza:

Tájékozottabb úgy lehetsz, hogy tájékozódsz.

Ez miért kérdés?

2019. nov. 1. 19:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az informatika mint fogalom elég tág. Ez is egy olyan dolog, hogy minél többet tudsz, annál kevesebbet, vagyis ahogy elkezded magad mélyebbre ásni egy témában, sorra jönnek elő az olyan fogalmak, folyamatok stb. amit nem ismersz, ezáltal minél többet tudsz, úgy érzed, hogy annál kevesebbet (ez engem egyetemen vágott fejen amikor rájöttem, hogy annyira nem tudok semmit, hogy az már tényleg vicces).

Azt tudom mondani, hogy célirányosan mozogj. Ha most emelt szintű érettségi kell, koncentrálj arra. Végy magadhoz egy emelt szintű érettségit (oktatás.hu-n fent van az összes 2005-tol ) és próbáld megoldani. Ami nem megy, Google a barátod.

A programozás az kissé más dolog. Ha ügyes vagy, akkor youtube-rol meg különböző oktató anyagokból sem lehetetlen megtanulni, de annyira nem is egyszerű, mert azt meg kell érteni, kell hozzá egy gondolkodás, amit el kell sajátítani, hogy utána képes legyél magadtól fejlődni. Ha lehetőséged van tanárhoz járni, az nagyon jó, vagy valami ismerőshöz esetleg, akil tud programozni. Az elején fontos, hogy megértsd (és ne betanuld mert úgy sosem fog menni..), utána egyrészt sokkal könnyebben megy, másrészt ha érdekel is, úgyis tanulod magadtól.

2019. nov. 2. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!