Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehetnék tájékozottabb...

Ella73 kérdése:

Hogyan lehetnék tájékozottabb az informatikában?

Figyelt kérdés
Programtervező informatikus akarok lenni, de a felvételihez persze érettségi is kell, szóval a hardverek világában sem ártana egy kicsit otthonosabban mozognom. Eddig nem nagyon érdekelt az ilyesmi, de szeretnék felzárkózni. Az is zavar egy kicsit, hogy a barátom nem érdeklődik szakmailag az informatika iránt, mégis sokkal tájékozottabb, mint én.
2012. aug. 4. 16:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Olvass sokat.

[link]

2012. aug. 4. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha itt olvasol, akkor is sokat tanulhatsz. Például az előző válaszolótól is...
2012. aug. 4. 16:56
 3/8 anonim ***** válasza:

Fehersraccal egyet értek, hogy itt is lehet tanulni, de azért nem árt figyelni kiktől. Elég sokaknak nincs kint a neve, így csak azokból tudok írni néhányat akiknek kint van.

Muñez Fernandez

Sylar7

Fehersrac

gyakorivalasz02

Panda Péter

Alex1111

flr.

Hart

SnakeDoc

stb... A félre értések elkerülése végett nem hozzáértési sorrendbe írtam, mivel azt nem lehet pontosan meghatározni, főleg az első 3 esélyesnél(szvsz).

2012. aug. 4. 17:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is voltam programtervezőn és figyelmeztetlek, hogy ott a hardcoderek vannak.

Egyrészt matematikát nagyon vágnod kell, hogy elvégezd a szakot, másrészt pedig nagyon kell, hogy érdekeljen az informatika. Én úgy gondolom, hogy mindent meg lehet tanulni és ezzel a szemlélettel jelentkeztem PTI-re, de rájöttem, hogy erre tényleg születni kell.. nem az intelligencia miatt hanem azért mert az ottani srácok kóddal kelnek és kóddal fekszenek és úgy szívják magukba az új információkat mintha Bill Gates diktálná a széfje jelszavát.

A lakótársam webfejlesztőként dolgozik és ő is hihetetlenül érdeklődő, egész nap a gép előtt ül és ahogy felmerül egy kérdés a melóban rögtön keresi a választ és a válasz közben még1 kérdés akkor ott is és megy le 10 réteg mélységig és amit olvas annak már alig van köze az alapproblémához, de nézi és tanul mert érdekli.

Bennem ez ilyen szinten sosem volt meg pedig nagyon szeretem az informatikát.

Nem papolni akarok csak szólok, hogy nagyon gondold meg milyen szakra mész mert mind szépnek tűnik kívülről... ismerkedj informatikusokkal.

2012. aug. 4. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha eddig nem érdekelt, akkor miért akarsz informatikus lenni?
2012. aug. 4. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Én a fentieknek éppen az ellenkezőjét tanácsolnám. Ha mindenről olvasol és hozzáértőktől kérsz segítséget, akkor túl passzív vagy, úgy nehéz tanulni. Érdemesebb inkább magadtól kísérletezgetni, ha probléma van, egyedül rájönni, hogy mi hogy működik. Persze, lehet olvasni, de csak mértékkel, és inkább olyasmiről, amit érdekesnek tartasz, nem oktató jellegű dolgokat.
2012. aug. 4. 17:29
 7/8 A kérdező kommentje:
4. Csak a hardverek nem érdekeltek, a szoftverek igen.
2012. aug. 5. 21:22
 8/8 A kérdező kommentje:
3. Nagyon köszönöm, hogy elmondtad, megfontolandó, amit írsz. :)
2012. aug. 5. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!