Lehetséges ilyen VoIP szolgáltatást ÉS hozzá normális, akár mobiltelefonról is hívható számot venni?
Itt-ott eddig is, meg ahogy keresgéltem, most is szembe jött velem a VoIP, mint új telefonálási technológia.
Ha jól értelmezem, ez egy elektronikai (?és szoftveres) protokoll, ami által interneten, s így ?akár számítógépen? is lehet telefonhívásokat lebonyolítani.
De sok minden nem világos, és lehet, hogy teljesen félreértelmezem a dolgokat/lehetőségeket.
Amit én szeretnék s nagyon örülnék neki - kényelmi okok miatt -, ha a következőt lehetne megcsinálni:
Én megrendelek/megveszek egy ilyen VoIP szolgáltatást, amihez egy (mobil)telefonszámot is kapok.
A rokonaim rendes klasszikus GSM mobiltelefonon (vagy ha még az is lehetséges, akár vezetékes telefonon) - ÉS NEM VoIP telefonkészüléken - szeretnének elérni, és akár ezt a VoIP-s számomat is fel tudják hívni >__hagyományos__< mobiltelefonról.
Viszont én a notebook-omról is tudom fogadni a hívásukat. Elég, ha van egy beépített mikrofon a notebook-omban, és internetelérésem - és természetesen be van kapcsolva a gépem -, és a VoIP-s szoftverem azonnal el kezd rikácsolni, amint hívnak. Én pedig egy "régimódi", számítógéppel és internettel nem rendelkező mobiltelefonos rokonommal is vígan elbeszélgetek a notebook-om mikrofonján keresztül, miközben dolgozok is a gépemen serényen.
Ilyen szolgáltatás létezik?
Mekkora a havidíjja, és hol rendelhető meg? - De az igazán ideális az lenne, ha egyenleg feltöltéssel működő szolgáltatás is létezne.
Hogy lehet ezt az egészet megvalósítani?
Ha spórolni akarsz, arra nem jó.
Éves díja kb 20 ezer forint. 21-es körzetszámú számod lesz, ami egyik mobilos ismerősödnek sem lesz hálózaton belüli hívás. Havi kb 5 ezer a korlátlan hívás opció. Plusz az internet díja valamelyik szolgáltatótól.
De működik.
Ehhez képest a telekomnál 9 ezer körül van a korlátlan bármely hálózatba telefonálós csomag, nem kell nettel sz@rakodni, bárhol, bármikor működik.
Bluetooth headsetet ajánlom mindenesetre, nagyon kényelmes a használata akár Skype, akár gsm alkalmazásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!