Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az normális, ha a 12,8 V-os...

Az normális, ha a 12,8 V-os elég nagy Li-akku lemegy 14,94 V-ig is?

Figyelt kérdés

20 ezer mAh-s szép nagy akkupakk, és csak egy sima 12V / 11 W ledlámpával volt kb 6 óráig terhelve, majd elaludt, és rámértem, 4,94 V-ot adott ki.

ez normális? eleve nem kellene benne túlmerülés elleni áramkörnek lenni? most egyelőre úgy tűnik tölti ahogy eddig, de kíváncsi vagyok, visszaáll-e az eredeti állapotára.

na meg mellesleg a 20 ezer mAh-s aksi nem durva h nem egész 1 A terhelés (sőt, rámértem erre is, csak 0,86A) mellett 6 órát bír?

egyik dolgot se értem ... nagy naivan azt hittem; azért min. 10-12 órát elmegy.

2019. szept. 5. 12:06
 1/6 A kérdező kommentje:

HOPSSS ELÍRTAM !!!!!!!!!

nem 14,94, hanem 4,94 V-ig ment le !

2019. szept. 5. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj. Mi sem tudunk belőle többet kihozni.

Törődj bele, vagy vegyél ugyanilyen hókuszpókusz százezer milliamprórásat ami nem tart semeddig.

Boltból számlával én is vettem olyat, ami 10 mérésből 10x nem sokkal több mint a felét tudta annak ami ami rá van írva. És ez elég elfogadható értéknek számít, mert a java a felét se tudja.

Szóval lehet hogy a tiéd még egészen jó helyezést tud,

2019. szept. 5. 12:13
 3/6 A kérdező kommentje:

az nem semmi ... pedig szétkaptam amúgy és egész jónak tűnt, szép nagy Li-kovkákból volt összetéve, akár reális is lehet az a 20 ezer, de ezek szerint mégse...

na de ha egyszer lesüllyed 4,9 V-ig a fesz, az nem okoz neki tartós károsodást?

2019. szept. 5. 12:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Most személyesen is megtapasztalhatod.. Annyit megtehetsz, hogy megírod az eredményt.
2019. szept. 5. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:
De problémát okoz. Az Li akkukat nem szabad ilyen mélyre kisütni. A balansz áramkörök többek között erre a célra is hivatottak. A túltöltés és a mélykisütés megakadályozására, a balanszolás mellett.
2019. szept. 5. 16:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem védett akku, le tudod meríteni akármeddig, sőt soros celláknál súlyosbító, hogy amikor egyikből elfogy az energia, hirtelen beesik 2,5 V alá, sőt még át is fordul negatívba, mert a másik cella még bírja és rátölt a gyengére, visszafelé.

Ettől aztán vége is lesz, mert ezt még másfajta akkuk sem nagyon tolerálják, amik strapabíróbbak.

Egyébként nem tudom, miről beszélsz, 3x4,2 V = 12,6 V, ha végfeszültségről van szó. Vagy van 4,35 V-os is.

Ha névleges, akkor lehet cellánként 3,7 V vagy 3,8, de úgy sem jön ki a 12,8.

2019. szept. 5. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!