Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 12 V-os Li-akkupakkból nem...

12 V-os Li-akkupakkból nem lehet sehogy kivenni 4-5 A-t?

Figyelt kérdés

Azt írja még a 20 ezer mAh-snál is, h 1 A, max 2 a kimenő.

és nekem kellene kb 4-5. látom, eleve a vékony kábel már akadály, de vki esetleg szedte már ezt szét, és tudja h meg lehet oldani komolyabb teljesítmény-kivétellel is?

1,

[link]

2,

[link]

2019. aug. 2. 09:05
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

ez meglepett. csak mindig arról beszélünk h ennyi hely kell neki meg amannyi és már csak amiatt is képtelenség a 20 A, és így most akkor nem értem, vajon mi fér el benne.

de elhiszem én, csak akkor azt nem értem, h szinte negyed áron megkapom, miért nem mindenki ezt viszi a szokásos kék zsugorzsákos helyett vagy tehát ahol láthatjuk a méretből is már h az hányszor 3-as egységből áll.

nem igazán látni jól a képen h milyen kimenete van, de ha ez tényleg 20 ezres és 12 V és még a szabvány DC kimenete is megvan, hát rögtön rendelek kettőt.

2019. aug. 4. 23:16
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egyébként az egyik gyakran idézett hazai teszt:

[link]

A trükkhöz az is hozzátartozik, hogy a melegedés miatt korlátozott az indítási idő, vagy várni kell, míg kihűl.

2019. aug. 5. 09:04
 23/28 A kérdező kommentje:

köszi szépenj, csak még mindig nagy káosznak tűnik, egyszerűen nem értem, az eladók is miért nem írják le egyértelműen, korrekten a paramétereket.

1, itt a videoban 6000 mAh-s aksiról beszél (LiPo), legtöbb helyen meg azt látom h 20000 mAh ...

2, nem derül ki, h csipszes csatlakozás és az USB-aljzaton kívül mi van még rajta.

pl az a DC 5,5*2,1 szabvány aljzat csak töltésre van, vagy kifele is adja az ármaot, azaz lehet 12 V-os aksiként használni, ahogy azokat, amiket eddig beidéztem

3, oké az az én hiányosságom h nem értem még a 6 ezret se, nemhogy a 20-at, hogy férnek el benne a cellák, de rendben, akkor vhogy megoldották.

(az meg csak egy saját tapasztalat, h nekem volt tapasztalatom nem egyszer bikázással, alig pár hete pont nekem volt szükségem rá, mert egy amúgy tök új aksit leszívott a csomtartó lámpa, nem vettem észtre h úgy maradt ... na és lényeg h jött két autó is, a kis mini aksis Suzukiról ugyanúgy nem tudtuk beindítani nagy gázröccsel se, utána meg egy kb 80 Ah-s aksiról se ment. az lett a vége h bizony el kellett vontatni a garázsig és ott 3 napig töltöttem automata töltővel. azóta jó, tehát tényleg csak egy egyszeri hülyeség volt. na de lényeg h ez nem változtat azon h nem értem a dolgot, ha a 80 Ah-s aksi nem volt képes bebikázni, háááááát, szóhoz se jutok akkor ... de oké, hiszek én, csak egyszerűen nem értem)

Egy biztos: ha végre kideríteném h tényleg 20 vagy 6 ezres-e és az a DC aljzat mire is képes, azaz jó-e nekem ledlámpa üzemeltetésére, akkor a legjobb választás az ára miatt.

2019. aug. 5. 11:13
 24/28 A kérdező kommentje:

már többedszer olvasom, tehát 3 db cella .. OK, ez így rendben akkor, bár annak igen jó minőségnek kell lennie sztem. így se értem, mert ha csak arra gondolok h nekünk bikázásnál olyan tűz forró lett a kábel, h már azért hagytuk abba, féltem h leégeti a szigetelést, és pedig nem a tescos gagyi, hanem kifejezetten minőségi, jó vastag bikakábel (de rendben, az én bajom eddig :D )

na de olvasom h kamerát tölteni stb stb:

mégis mivel? hogyan fog ez kiadni pl 8,4 V-ot, csak mert nekem van pár kamerám, de mindegyik annyival működik, a sima USB 5 V nem elég.

+ "A gumifedél alatt van a bikakábel csatlakozója, középen a nagy fényerejű LED, mellette az USB csatlakozó a kütyüknek, jobb szélen a töltő csatlakozója"

legalább végre tisztán látok ebben, csak az marad kérdésnek, h akkor a legszélső "a töltő csatlakozója" vajon a szabvány DC 5,5*2,1 és nem csak tölteni lehet azon keresztül, hanem kivenni is lehet az aksiból onnan 12 V-ot?

2019. aug. 5. 11:22
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha a mellékelt adapterben van a töltésszabályzó (ami helykihasználás szempontjából is kedvezőbb lenne), akkor előfordulhat éppen, hogy a DC-csatlakozó az akku direkt kivezetése, esetleg valamilyen biztosítékkal védve zárlat ellen.

Amelyik kamera kétcellás, azaz 8,4 V a végfeszültség, azokhoz olyan adapter szokott lenni, ami tartalmazza a 8,4 V-on korlátozott töltésszabályzót, megfelelő áramkorlát mellett (CC/CV szabályzó).

Ilyen kamerára töltésszabályzó nélkül nem is szabad kötni semmit.

Tehát ez alapvető különbség a "mobiltöltőkhöz" képest, ami nem is töltő, csak fix 5V tápegység (CV), miközben a töltésszabályzó a telefonban van.

Amikor viszont az adapterben van a szabályzó is (CC/CV), az joggal nevezhető komplett töltőnek.

2019. aug. 5. 13:25
 26/28 A kérdező kommentje:

értem, köszi, így már tiszta!

akkor tényleg lehet éppenséggel jó is akár, csak a tényleges kapacitás a jó kérdés (mivel egy az egyben ekkora méretre láttam már 15 és 20 ezret is írva)

2019. aug. 5. 17:17
 27/28 anonim ***** válasza:

Mindamellett nem 100 %, mert van egy szivargyújtós kábel is hozzá, onnan is lehet tölteni.

Ha viszont az a kábel, illetve dugója nem tartalmaz töltésszabályzót, akkor az akkunál kell lennie.

Az adapteren lehetne látni, mert ha 12,6 V van feltüntetve, a töltőket szokták így jelölni. Ha nagyobb feszültség, akkor azt még csökkenteni kell és külön van a szabályzó.

2019. aug. 5. 17:49
 28/28 A kérdező kommentje:

na igen, de szal akkor túl sok a kérdés, és sajnos alig van némi komolyabb infó az oldalakon.

bár elég merész húzás lenne sztem magát a pakkot védelem nélkül hagyni, nem? azért ha meg nem a saját szivargyújtótját teszi rá, hanem másikat, máris gond van, és simán megeshet.

szóval ... ez is akkor olyan h szét kellene szedni h mindent tudjunk.

2019. aug. 5. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!