12 V-os Li-akkupakkból nem lehet sehogy kivenni 4-5 A-t?
Azt írja még a 20 ezer mAh-snál is, h 1 A, max 2 a kimenő.
és nekem kellene kb 4-5. látom, eleve a vékony kábel már akadály, de vki esetleg szedte már ezt szét, és tudja h meg lehet oldani komolyabb teljesítmény-kivétellel is?
1,
2,
Miután minél nagyobb a kapacitás, annál vékonyabb lemez, illetve elektródatávolság szükséges, ami a terhelhetőséget inkább csökkenti.
Szerszámgépekhez való celláknál is megfigyelhető, hogy a nagyobb terhelhetőséghez gyakran kisebb kapacitás tartozik.
De ami neked kell, rosszul keresed. Modellezők használnak komolyabb terhelhetőségű Li-po akkukat, jó vastag kivezetésekkel, olyat kellene nézni.
Ha ezt írják, akkor nem..
Pedig igen gyanús a dolog.
A 18650 az 18mm átmérőjű, 65mm hosszú egyedi cellát jelent.
Egy cella átlagosan 2600mAh-t tud. Ennél nagyobbat (max. 3200, de az már elég extra árú) EGYETLEN neves gyártó sem kínál, azaz ez a felsőhatár.
A jobb cellák le tudnak adni még 3-5A-t is fejenként.
Ez olykor megadott érték, mert fontos. Az RC modellek és az akkus fúrók eszik a villanyt rendesen.
Abban a "dobozban" (a második linken) 15 db fér el, 3 darabok sorban, így lesz 12V és ebből 5 soros van párhuzamosítva.
Ha 2600-asok vannak benne, akkor 12V 13000mAh...
És ha tudná(!) mert tudnia kéne a nagyon halvány 1A-t/3 soros cella, akkor 5*1A, ki kéne adnia 5A-t.
Vettem "onnan" 9800-as cellát, 4db-ot, (illúzióim nem voltak), valós kapacitásuk nem rossz, mert átlagosan 2000mAh, árukat megérték.
Szóval hazudnak mint a vízfolyás, a festék meg mindent kibír (cella felirat).
Barátom, te is hazudsz mint a vízfolyás.
"Egy cella átlagosan 2600mAh-t tud. Ennél nagyobbat (max. 3200, de az már elég extra árú) EGYETLEN neves gyártó sem kínál, azaz ez a felsőhatár."
A Pamasonic és a Samsung is kínál, egyáltalán nem extra áron, nagyjából 1Ft/mAh, vagy kicsit olcsóbban.
Samsung 3500mAh INR18650-35E
Panasonic 3400mAh NCR18650B
Panasonic 3500mAh NCR18650GA, ez utóbbinál a 10A kisütőáramhoz is meg van adva a kisütési karakterisztika.
30 ilyen cellából már akár lehetnr készíteni e-Scooter akkut: 37V 10,5Ah 388Wh, de akár 30A terhelhetőség, ami rövid ideig 1 kW teljesítmény kivételét is lehetővé teszi (30A*37V=1,11 kW)
Legyen igazad, a világ nem áll meg a fejlődésben, de 10 százalék plusszért (3500/3200) még senkit nemm neveznék hazugnak.
A többihez meg nem szóltál hozzá...
És gondolod, hogy a 3500/mondjuk 5A cellákat rakják a linkelt ajánlatba? Az 15A kivehető áramot jelentene, ugye?
Kevesebb mint 1000Ft/db, beépített töltővel (vajon balanceres?) együtt?
Mégegyszer: legyen igazad, de nem véletlenek a megadott adatok.
És az ismeretlenség homályában sem sértek meg senkit, nem az én stílusom.
A kivehető áram hihető, a tárolókapacitás nem....
Azért használtam ilyen erős kifejezést, mert csupa nagybetűvel kiabáltál, hogy egyetlen gyártó sem.
Ott az ellenpélda, hogy mégis.
A diagramok a gyár nullszériából kiválasztott celláinak leméréséből keletkeznek. Tehát a kapacitás valós, mint ahogy a megadott kapacitáscsökkenés is.
Ezek a cellák már bizonyítottak. Egy jó ideig a Tesla is a Panasonic 18650 celláit tette a régebbi modelljeibe (van a neten pár karambolos, kiégett Tesla kép, melyeken látszik a felrobbant akkupakk maradványa), amelyekből nem egy példány már túl van a félmillió kilométeren, 80% körüli maradék akkukapacitással.
Én inkább a kérdezőnek (mint laikusnak) válaszoltam, hogy valami sántít, de erősen az ajánlatban.
Azért én is tudom, hogy lehet találni nagyobbat is.
Azért a Tesla kemény minőségi ellenőrzéssel vásárol, messze nem átlagfelhasználó.
Mondhatnám neki adják a legjobbat...
Ez így van.
A saját celláimat sem a legolcsóbb kici-occo kínai fost áruló webshopból veszem, hanem a hivatalos Pana/Sanyo importőr valamelyik partnerétől.
koszonom ha jol ertem
1, a 20 ezres is max 10 ezret tud a gyakorlatban
2, ajanlottabb is akkor a kisebb kapacitasut venni es hasznalni?
3, kozelebbrol ismeritek ezeket ahogy latom, pl a masodik linken talalhato fekete komolyabb vagy csak a kinezete nem annyira gagyi?
egyebkent azt mondom h oke legyen fele kapacitasu akkor pl a 20 ezres csak 10, de 7-8 ezerert meg igy is megeri nem? nezegettem a vastagabb vezetekes modell-aksikat es azert azok 30-tol indulnak. persze lehet h az tenyleegsen is 20 ezer mAh-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!