Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 12 V-os Li-akkupakkból nem...

12 V-os Li-akkupakkból nem lehet sehogy kivenni 4-5 A-t?

Figyelt kérdés

Azt írja még a 20 ezer mAh-snál is, h 1 A, max 2 a kimenő.

és nekem kellene kb 4-5. látom, eleve a vékony kábel már akadály, de vki esetleg szedte már ezt szét, és tudja h meg lehet oldani komolyabb teljesítmény-kivétellel is?

1,

[link]

2,

[link]

2019. aug. 2. 09:05
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Ha 2600-asok vannak benne, akkor 12V 13000mAh...

És ha tudná(!) mert tudnia kéne a nagyon halvány 1A-t/3 soros cella, akkor 5*1A, ki kéne adnia 5A-t."

>>> akkor ez alapján lehjet h tényleg csak a vékony gyéri kábel miatt nem lehet jobban terhelni? és ha lecserélném vmi normális 0,75 vagy1-es kábelre, akkor menne simán az 5 A kivétel is?

2019. aug. 2. 14:05
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt dolog, hogy pusztán 2 db vékony vezetéken múlna a max. áramerősség. Azt azért tudni kell, hogy a kisütő (terhelő) áram csökkenése jócskán meg tudja emelni az így mérhető tárolókapacitást.

Saját üzletét rontaná, mert nem tesz rá 2 vastagabb vezetéket +10 centért?

Az egész leírás számomra értelmezhetetlen, valószínűtlen adatokról szól.

Ez itt egy gyöngyszem, á'la kínai..

[link]

Jól látod(?): 500 000mAh-t ír.

Igaz, akku nélkül, de ebbe a dobozba 8 db 18650-es akku fér, ha megszakadsz se tudsz 8*3500=28 000mAh-nál többet belerakni.

És akkor 28 000 vs. 500 000. No comment... (És hányan veszik észre?)

Veszek ezt azt kínából, helyén kell tudni kezelni az árat és a szöveget.

A gyanúsan olcsó becsapás, ez még rendben van, de a helyén lévő áru cikk sem életbiztosítás.

És itthon sem sokkal jobb a helyzet, kivéve, ha márkaképviseletnél veszed a pót(szerszám) akkut. Az ára is olyan, de azzal lehet dolgozni.

Itthon vásárolt, 20 éve piacunkon lévő cég által

utángyártatott akkupack (2 éve, még NiCd félmagas bébi cellákból) kapacitása 3200 helyett max. 1200 lehetett, 1/3-ad üzemidővel, mint az eredeti 2600-as.

Igazából nem tudok tanácsot adni, legfeljebb azt, hogy RC modell akkukat keress, azoknál az első használatnál kibukik a kapacitáshiány. Egy akár nagy teljesítményű lámpánál sose tudni mennyi üzemórát ment.

2019. aug. 2. 15:22
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, általános szabályként azt lehet mondani egy sima USB-s powerbankról, hogy ahány mAh, annyi forint a reális ár, mint írtam korábban.

Az ilyen 12 voltos csodáknál ha nem Wh-t, hanem mAh-t adnak meg, akkor szorozd meg hárommal, mert három cella van sorbakötve benne (vagy három cellacsoport)

12V 10 Ah 20-25000 Ft alatt nem jöhet ki úgy, hogy minőségi cellák vannak benne, és nyereség is van rajta a gyártónak. Amiket linkeltél: az első az csak összeponthegesztett cellék zsugorfóliában, a töltőelektronika az adapterben van. Az ár nevetségesen olcsó, ennyoből nem jön ki egyik kapacitású változat sem. A második, ha másfélszer ennyibe kerülne, már gondolkodna rajta az ember, de így nem. Kíváncsi lennék, mit válaszolna az eladó, pontosan milyen cellák vannak benne, és tud-e küldeni termék adatlapot róluk...

2019. aug. 2. 17:29
 14/28 A kérdező kommentje:

12, 13

OK köszönöm, áhh ilyen kérdésekre nem is szoktak válaszolni, sőt sztem ők se tudják.

akkor már csak az a jó kérdés, ha én berendelem pl a második (kicsit komolyabbnak kinéző) fekete típust, akkor van bármi módszer arra, h megmérjem a tényleges kapacitást? pl van nekem 12 V / 11 W LED-lámpám, fogjuk rá h kb 1 A, akkor ha ez működik kb 18-20 órát, akkor valós, ha pedig nem, akkor visszakérem a pénzt.

Végül is Sony aksinál is megcsinálták h olyat küldtzek, ami összesen 4 percet bírt újként, vissza is adták a lóvét, mikor mondtam h nagyon gagyi, hamis.

csak ehhez tényleg tudni kéne, h pontosan milyen egyszerűbb, de bizonyítható módszerrel lehet kimtatni, lemérni a dolgokat (mondjuk multiméterem van ... én meg laikusként max csak ennyit tudok h számolgatok, ahogy írtam, csak ugye nem lineárisan merül, ha jól tudom, a fesz csökkenésével egyre nő az áramfelvétel, azaz mégse biztos h reaális értéket adna, ha rákötnék egy 12V / 12W LED-lámpát, akár izzót is, h tuti ne legyen más elektronika, ami bele szól)

másrészt, ha azt mondjátok h kb a felét tudja, akkor főleg a 20 ezreset kell ezek szerint kérni, mert árban nem a duplája a 10 ezresnek, és ha legalább az elméletileg 20 ezres tud 10 ezret a gyakorlatban, akkor az már nekem kb oké.

2019. aug. 3. 07:13
 15/28 A kérdező kommentje:

most olvasom h a #4-es hozzáészólásban azt írtad, h 13000 mAh-t kéne tudnia valójában a 20 helyett.

hát .. akkor végül is a 13 ezerrel is megbékülök már, csak azt tényleg tudja azért.

a kábelvastagság kérdése: értem h a saját üzletét rontaná, na de elviekben megoldható, h szétkapom az egészet és ráforrasztok vastagabbat és másik csatlakozót? ennyire még képes vagyok max.

2019. aug. 3. 07:21
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Kapacitásméréshez építettem régebben egy saját tervezésű kisütő áramkört, ami állandó árammal terhelt, így csak az időt kellett mérni (azt is megoldottam), utána összeszorozni.

De van már egyszerűbb lehetőség is:

[link]

Nem árt arra is gondolni, hogy a kivehető Ah töltésmennyiség függ a terheléstől, a belső ellenállás hatása miatt.

Ezért átverős tud lenni, ha kisebb árammal teszteled, mint a szükséges üzemi áram. Főleg olyan használt akkunál, ahol már nagyobb a belső ellenállás.

2019. aug. 3. 11:01
 17/28 A kérdező kommentje:

értem, szal azt mondod, ha le is mérem egy adott pl 12V/12W izzóval, nem lesz reális, mert 12V / 20W-on már nem arányosan fogyaszt többet, azaz ennyire egyszerűen nem lehet ezt kiszámolni.

már csak az érdekelne h szted ez a fekete szétszedhető? mert akkor megkockáztatok egyet, mégis komolyabbnak tűnik, mint azok a kék zsugorzsákosak, és max ha nem oké, a box megmarad az áramköreivel, és utána már ha tényleg borzalmasan vacak, legrosszabb esetben teszek bele 3-asával kötött Panasonic akkukat. na meg azlrt is lenne jó h szétszedjem, mert ha tényleg gagyi, akkor jó lenne lefotózni is a cellákat és reklamálni. ezt esetleg tudod biztosra?

2019. aug. 3. 21:31
 18/28 A kérdező kommentje:

+ mutatok egy még jobbat, na ez tényleg a teljesen abszurd kategória már sztem:

[link]

2019. aug. 3. 21:32
 19/28 anonim ***** válasza:

Nem abszurd, főleg egy kisebb benzinest nem olyan nehéz bepöccinteni, mint sokan gondolják. A vezetéken látsz egy téglaformát, abban van a leválasztó dióda, ami megakadályozza beindulás után, hogy a generátor visszatöltsön a 12,6 V-os akkura, amit a 14,4 V tönkre is tenne.

De ezt már kitárgyaltuk más fórumokon is, vannak róla tesztek, működik.

Nem a konkrét linkről beszélek (amiről nincs teszt vagy ki tudja) hanem a magyarul zsebbikának elnevezett eszközökről általában. Egyébként jobb az Aliexpressen nézni, mert ott a vásárlók visszajelzései alapján lehet okulni.

Izzólámpával soha nem jó tesztelni, mert nem is pontos, meg úgyis elfelejti az ember és túlmerül, ha nincs védelem. Amit linkeltem, az viszont automatikusan lekapcsol a beállított értéken és a processzor kalkulál a csökkenő árammal is, így helyes értéket mutat.

Hogy mi van a dobozban, azt viszont én sem látom. Másikra rá van írva, hogy "Super Polymer", tehát az lehet egy Li-po "tégla", míg a dobozban lehet akár 18650 hengeres cella is, nem tudni.

2019. aug. 4. 19:12
 20/28 anonim ***** válasza:
Másik, hogy amikor egy autóakku határon van, "majdnem indít, de mégsem", olyankor sokat számít az a kis többlet, amit egy Li-po akku még rá tud dolgozni.
2019. aug. 4. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!