12 V-os Li-akkupakkból nem lehet sehogy kivenni 4-5 A-t?
Azt írja még a 20 ezer mAh-snál is, h 1 A, max 2 a kimenő.
és nekem kellene kb 4-5. látom, eleve a vékony kábel már akadály, de vki esetleg szedte már ezt szét, és tudja h meg lehet oldani komolyabb teljesítmény-kivétellel is?
1,
2,
"Ha 2600-asok vannak benne, akkor 12V 13000mAh...
És ha tudná(!) mert tudnia kéne a nagyon halvány 1A-t/3 soros cella, akkor 5*1A, ki kéne adnia 5A-t."
>>> akkor ez alapján lehjet h tényleg csak a vékony gyéri kábel miatt nem lehet jobban terhelni? és ha lecserélném vmi normális 0,75 vagy1-es kábelre, akkor menne simán az 5 A kivétel is?
Kizárt dolog, hogy pusztán 2 db vékony vezetéken múlna a max. áramerősség. Azt azért tudni kell, hogy a kisütő (terhelő) áram csökkenése jócskán meg tudja emelni az így mérhető tárolókapacitást.
Saját üzletét rontaná, mert nem tesz rá 2 vastagabb vezetéket +10 centért?
Az egész leírás számomra értelmezhetetlen, valószínűtlen adatokról szól.
Ez itt egy gyöngyszem, á'la kínai..
Jól látod(?): 500 000mAh-t ír.
Igaz, akku nélkül, de ebbe a dobozba 8 db 18650-es akku fér, ha megszakadsz se tudsz 8*3500=28 000mAh-nál többet belerakni.
És akkor 28 000 vs. 500 000. No comment... (És hányan veszik észre?)
Veszek ezt azt kínából, helyén kell tudni kezelni az árat és a szöveget.
A gyanúsan olcsó becsapás, ez még rendben van, de a helyén lévő áru cikk sem életbiztosítás.
És itthon sem sokkal jobb a helyzet, kivéve, ha márkaképviseletnél veszed a pót(szerszám) akkut. Az ára is olyan, de azzal lehet dolgozni.
Itthon vásárolt, 20 éve piacunkon lévő cég által
utángyártatott akkupack (2 éve, még NiCd félmagas bébi cellákból) kapacitása 3200 helyett max. 1200 lehetett, 1/3-ad üzemidővel, mint az eredeti 2600-as.
Igazából nem tudok tanácsot adni, legfeljebb azt, hogy RC modell akkukat keress, azoknál az első használatnál kibukik a kapacitáshiány. Egy akár nagy teljesítményű lámpánál sose tudni mennyi üzemórát ment.
Kérdező, általános szabályként azt lehet mondani egy sima USB-s powerbankról, hogy ahány mAh, annyi forint a reális ár, mint írtam korábban.
Az ilyen 12 voltos csodáknál ha nem Wh-t, hanem mAh-t adnak meg, akkor szorozd meg hárommal, mert három cella van sorbakötve benne (vagy három cellacsoport)
12V 10 Ah 20-25000 Ft alatt nem jöhet ki úgy, hogy minőségi cellák vannak benne, és nyereség is van rajta a gyártónak. Amiket linkeltél: az első az csak összeponthegesztett cellék zsugorfóliában, a töltőelektronika az adapterben van. Az ár nevetségesen olcsó, ennyoből nem jön ki egyik kapacitású változat sem. A második, ha másfélszer ennyibe kerülne, már gondolkodna rajta az ember, de így nem. Kíváncsi lennék, mit válaszolna az eladó, pontosan milyen cellák vannak benne, és tud-e küldeni termék adatlapot róluk...
12, 13
OK köszönöm, áhh ilyen kérdésekre nem is szoktak válaszolni, sőt sztem ők se tudják.
akkor már csak az a jó kérdés, ha én berendelem pl a második (kicsit komolyabbnak kinéző) fekete típust, akkor van bármi módszer arra, h megmérjem a tényleges kapacitást? pl van nekem 12 V / 11 W LED-lámpám, fogjuk rá h kb 1 A, akkor ha ez működik kb 18-20 órát, akkor valós, ha pedig nem, akkor visszakérem a pénzt.
Végül is Sony aksinál is megcsinálták h olyat küldtzek, ami összesen 4 percet bírt újként, vissza is adták a lóvét, mikor mondtam h nagyon gagyi, hamis.
csak ehhez tényleg tudni kéne, h pontosan milyen egyszerűbb, de bizonyítható módszerrel lehet kimtatni, lemérni a dolgokat (mondjuk multiméterem van ... én meg laikusként max csak ennyit tudok h számolgatok, ahogy írtam, csak ugye nem lineárisan merül, ha jól tudom, a fesz csökkenésével egyre nő az áramfelvétel, azaz mégse biztos h reaális értéket adna, ha rákötnék egy 12V / 12W LED-lámpát, akár izzót is, h tuti ne legyen más elektronika, ami bele szól)
másrészt, ha azt mondjátok h kb a felét tudja, akkor főleg a 20 ezreset kell ezek szerint kérni, mert árban nem a duplája a 10 ezresnek, és ha legalább az elméletileg 20 ezres tud 10 ezret a gyakorlatban, akkor az már nekem kb oké.
most olvasom h a #4-es hozzáészólásban azt írtad, h 13000 mAh-t kéne tudnia valójában a 20 helyett.
hát .. akkor végül is a 13 ezerrel is megbékülök már, csak azt tényleg tudja azért.
a kábelvastagság kérdése: értem h a saját üzletét rontaná, na de elviekben megoldható, h szétkapom az egészet és ráforrasztok vastagabbat és másik csatlakozót? ennyire még képes vagyok max.
Kapacitásméréshez építettem régebben egy saját tervezésű kisütő áramkört, ami állandó árammal terhelt, így csak az időt kellett mérni (azt is megoldottam), utána összeszorozni.
De van már egyszerűbb lehetőség is:
Nem árt arra is gondolni, hogy a kivehető Ah töltésmennyiség függ a terheléstől, a belső ellenállás hatása miatt.
Ezért átverős tud lenni, ha kisebb árammal teszteled, mint a szükséges üzemi áram. Főleg olyan használt akkunál, ahol már nagyobb a belső ellenállás.
értem, szal azt mondod, ha le is mérem egy adott pl 12V/12W izzóval, nem lesz reális, mert 12V / 20W-on már nem arányosan fogyaszt többet, azaz ennyire egyszerűen nem lehet ezt kiszámolni.
már csak az érdekelne h szted ez a fekete szétszedhető? mert akkor megkockáztatok egyet, mégis komolyabbnak tűnik, mint azok a kék zsugorzsákosak, és max ha nem oké, a box megmarad az áramköreivel, és utána már ha tényleg borzalmasan vacak, legrosszabb esetben teszek bele 3-asával kötött Panasonic akkukat. na meg azlrt is lenne jó h szétszedjem, mert ha tényleg gagyi, akkor jó lenne lefotózni is a cellákat és reklamálni. ezt esetleg tudod biztosra?
Nem abszurd, főleg egy kisebb benzinest nem olyan nehéz bepöccinteni, mint sokan gondolják. A vezetéken látsz egy téglaformát, abban van a leválasztó dióda, ami megakadályozza beindulás után, hogy a generátor visszatöltsön a 12,6 V-os akkura, amit a 14,4 V tönkre is tenne.
De ezt már kitárgyaltuk más fórumokon is, vannak róla tesztek, működik.
Nem a konkrét linkről beszélek (amiről nincs teszt vagy ki tudja) hanem a magyarul zsebbikának elnevezett eszközökről általában. Egyébként jobb az Aliexpressen nézni, mert ott a vásárlók visszajelzései alapján lehet okulni.
Izzólámpával soha nem jó tesztelni, mert nem is pontos, meg úgyis elfelejti az ember és túlmerül, ha nincs védelem. Amit linkeltem, az viszont automatikusan lekapcsol a beállított értéken és a processzor kalkulál a csökkenő árammal is, így helyes értéket mutat.
Hogy mi van a dobozban, azt viszont én sem látom. Másikra rá van írva, hogy "Super Polymer", tehát az lehet egy Li-po "tégla", míg a dobozban lehet akár 18650 hengeres cella is, nem tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!