Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok fiúkkal...

Miért nem tudok fiúkkal barátkozni?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok,és mindig is gondot jelentett ha fiúval kellett beszélnem.Előttük mindig félénk vagyok és nem merek velük beszélni.Sőt előttük még a barátnőimhez is alig merek szólni.Nem tudok olyan könnyen beilleszkedni meg ellazulni mint mások.De néha nem csak a fiúk társaságában van ez.Nem vagyok nagyszájú,inkább visszahúzódó típus.Mit tudok tenni annak érdekében,hogy barátkozóbb típus legyek? Msn en tudnék dumálni de élőben teljesen más.Ha a fiú inkább vicces az kicsit könnyít a helyzeten.Főleg azoknál a fiúknál nem tudnék szóhoz jutni,akik tetszenek.Csak hallgatok és nézek.De ha az a bizonyos ember,ha kezdeményez,-igaz még akkor is pirosodással és remegéssel jár- de az könnyebb.És most is h új osztályom lesz jövőre,nagyon félek h nem fogok barátot találni a természetem miatt.Segítséget kérek!:S
2010. júl. 6. 23:44
 1/8 anonim válasza:
100%
Mikor középiskolába kerültem, én is nagyon féltem, hogy mi lesz, a sok új idegen ember meg stb. Én azt tanácsolnám, hogy ha az új osztályban nem lesz egy ismerős sem, akkor próbáld meg megtalálni a "vagányabb" fiúkat-lányokat, ők általában egy haveri kör, ami könnyen felismerhető. Menj oda hozzájuk,kérdezgess kicsit, hogy honnan jöttek stb. Magyarul oldódj fel. Ha összejön, figyeld meg, 1-2nap és már el is múlik a visszahúzódás :)
2010. júl. 7. 00:08
 2/8 anonim válasza:
Csomó ideig nem tudtam barátkozni senkivel, és egyszer eldöntöttem, hogy én fogok kezdeményezni, és egy csapásra más lett. Rájöttem, hogy azért nem barátkoznak velem, mert a visszahúzódásom miatt ők vannak tőlem zavarba!! Ne izgulj!!
2010. júl. 7. 13:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát énis megpróbáltam h kezdeményezek,de ha félek akkor ilyen...fura hangom lesz...köszi a válaszokat.:)
2010. júl. 7. 13:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon könnyű helyzetben vagy. Új osztály, ismeretlenek. Menj oda a szimpatikusabb emberekhez, és rögtön nagyon jófejnek fognak találni, amiért ilyen bátor vagy. Persze nyilván izgulni fogsz, de meg fogják érteni. :) Hajrá!
2010. júl. 7. 21:00
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a bíztatásokat,remélem jól sikerül az ismerkedés, a fecsketáborban is megállom a helyem.:D
2010. júl. 7. 22:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Aggodalomra semmi ok! :) Csak legyél elszánt és bátor. Tűzd ki "életed" céljának, hogy mindenképp szerzel legalább egy barátot, és mozdulj meg. Úgy értem tegyél is valamit. Nehéz lesz, de biztosan menni fog. :) Velem is pontosan ugyanez a helyzet amúgy, most perpillanat nyakig vagyok a célom megvalósításában... :D És megy. :D Szóval bátran állítom, hogy csak elszántság kell hozzá. :) Persze az ilyesmi igazából vérmérséklet kérdése is, szóval nem leszel te a legnépszerűbb és leggátlástalanabb lány a suliban... viszont így is jelentősen megváltozhatsz. :) Majd amikor bemutatkoztok, vagy csak úgy, szúrj ki egy-két szimpatikus arcot és próbálj szóba állni velük. Aztán beszélgessetek... Én egy hét múlva azon kaptam magam, hogy már úgy beszélek a barátjelöltjeimmel, mintha évek óta ismernénk egymást. :) S igazából a fiúkkal még mindig úgy állok, mint eddig, tehát visszazsugorodok a régi önmagammá, és ha megszólítanak, már rémideges vagyok és néha az általad leírt tünetek is jelentkeznek... De szerintem ez a célkitűzéses dolog itt is ugyanúgy beválik.

Ja és próbáld magad helyesen értékelni. Bizonyítsd be magadnak, hogy nem is vagy te olyan rossz ember. :) Aztán bizonyítsd be a többieknek is. Legyél minél magabiztosabb, így ők is észreveszik majd, hogy veled érdemes szóba állni. :)

Tűzd ki célnak, menj oda és beszélj.

Ugye menni fog? :D

2010. aug. 10. 21:37
 7/8 A kérdező kommentje:
szia nagyon köszi ezeket a bíztatásokat.:) remélem h menni fog,szerencsére a barátnőim is segítenek,és így könnyebb.Most már néha könynebb a helyzet,mert ha velük elmegyek városba sétálni,és ugye odajönnek fiúk meg ilyenek,én is észrevettem magamon,hogy többet közbeszólok,meg én inkább ilyen..gúnyt űzök a dologból,azaz inkább viccesnek tekintem a helyzetet és mindig beleszólok valamilyen hülyeséget,de ha megszólítanak vmiről még néha mindig előjönnek a tünetek,vagy csak akkor nem találom a helyem.:/ szóval a kérdés kiírása óta egy kicsit javult szerintem a helyzetem,de már eldöntöttem h nagy szám lesz az ismerkedési esten,addig is csak gyakorlok.:) nagyon köszi a választ.:)
2010. aug. 10. 22:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit, és sok sikert. :D
2010. aug. 11. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!