Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet ilyenkor tenni? Mit...

Mit lehet ilyenkor tenni? Mit kezdjek az életemmel? (21/L)

Figyelt kérdés

Közgazdasági suliba jártam, a pénzügyi számviteli ügyintéző okj-t idén szerzem meg, viszont a gondolat hogy ez engem nem érdekel mindig is ott volt. Mostanra pedig körvonalazódott bennem, hogy egyáltalán nem érdekel és nagyon nem szeretnék ezzel foglalkozni. Az egyetemi jelentkezést már leadtam, ilyen irányba vagy módosíthatom gazdinfo irányba, úgyhogy már más szakot se tudok megjelölni államilag támogatott képzésben. Ha kihagynám ezt az évet és egyikre sem mennék, akkor meg addig is ugyanúgy nem tudom mit tudnék csinálni, vagy mit dolgozhatnék, utána milyen másik szakra mennék.

Dolgok amik érdekelnének az pl. táplálkozás, táplálkozástudomány, egészséges ételek, egészséges táplálkozás, szívesen nyitnék kávézót is (csak ahhoz ugye pénz kell), vagy valami beülős helyet, ahol az egészséges ételek lennének hangsúlyban, inkább a kreatívabb dolgok érdekelnek, vagy hogy lehessen valamit alkotni. Lenne még sok minden más is, ami érdekelne, pl. Photoshop, rajzolás, vagy ilyen logo-k megtervezése, grafikus dolgok, vagy gépen valamit tervezni, valaminek a mintáját megtervezni (mondjuk pl. egy pohárnak,naptárnak, könyvnek... ) , vagy lakberendezés stb. (most hirtelen ezek jutottak eszembe), tehát kreatív dolgok, vagy alkotás alatt ilyenekre gondolok, de igazából egyikben sincs semekorra tudásom sem és azt sem tudom, hogy jó lennék e benne, de úgy érzem, hogy az ilyen dolgok azok, amik igazán érdekelnének.

Papírok nélkül meg semmit sem lehet csinalni, mert mindnehez kell valami papír, hogy egyáltalán felvegyék az embert valahova.

Szóval összességében az a problémám, hogy fogalmam sincs merre és mit kezdjek az életemmel, és hiába vitatom meg a körülöttem lévő emberekkel, ők sem tudnak megoldást, együtt sem találunk, egyedül sem találok, úgyhogy végső kétségbeesésemben felteszem ide is, hátha valaki mond valami olyat ami rávezet valamiféle megoldásra, vagy új nézőpontból világítja meg a dolgokat, vagy megoszt egy tapasztalatot vagy akármit és ezzel segít akár egy kicsit is.

2019. máj. 11. 17:32
 1/4 anonim válasza:
Nagyon jó a kérdésed, szinte kezet foghatnánk egymással, mert én is pont ilyen helyzetben vagyok. Amit én információt találtam az az hogy pl egy lakberendező tanfolyam az pénzbe kerül, szóval pl egy ilyen helyre úgy mehetsz, ha előtte szerezel pénzt és jelentkezel rá. :) nem szabad feladni, az álmok nem hiába álmok meg kell őket valósítani, viszont oda az út nem egyenes, tenni kell érte,keresni..stb Te is és én is megfogjuk találni azt az állást, csak nem szabad soha feladni. :) 21/F
2019. máj. 11. 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor mindkettőtöknek mondom: lakberendező sulit (nem OKJ-t) végzett ismerősömnek 7 év !!! munkájába telt (napi 10-12 óra ) mire bedolgozta magát a szakmába. Ma már nincsenek anyagi gondjai...

Erre azért nem árt, ha felkészültök - a rengeteg oktatásszervező cég ontja magából a lakberendezőket - a konkurrenciaharcban csak a legjobbak maradnak talpon.

Ja, és ma Magyarországon (sajnos) nincs szükség annyi lakberendezőre, mint ahányan végeznek.

2019. máj. 11. 17:42
 3/4 anonim válasza:
100%
Én is hasonló cipőben jártam 2 éve ezelőtt. Ugyanúgy pénzügyi számviteli ügyintézőként végeztem és abszolút semennyire nem érdekelt engem se ez az irány :) Annyi, hogy azért én kipróbáltam milyen benne dolgozni de nem jött be. Aztán én is elkezdtem gondolkodni, hogy mi legyen, mert tudtam, hogy hosszútávon egész biztos, hogy nem fogom ezt csinálni. Aztán engem is a grafikai dolgok érdekeltek, meg maga a webdesigner szakma is. Aztán nekiálltam egyedül tanulni. De én közben jöttem rá, hogy nem is a "tervezés" érdekel jobban, hanem sokkal inkább a "megvalósítás". Azután a programozást kezdtem tanulni ingyenes videókból. Ez volt 2 éve. Most meg már webfejlesztőként dolgozom. Papírom nincs róla, de nem is kérdezték, hogy van-e. Ha ez az irány érdekel, én szívesen beszélgetek veled :) 23/L
2019. máj. 12. 13:36
 4/4 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem igaz, hogy "papírok nélkül semmit sem lehet csinálni"

ha kávézót nyitni, ha lenne rá pénzed, mi lenne, ha előbb elmennél dolgozni valaki más kávézójába, hogy megtapasztald, milyen is az? megismernéd, hogyan is működik egy kávézó, mit hogyan kell benne csinálni. ha már egyszer van egy gazdasági képesítésed, tudnál akár az adminisztratív, pénzügyi, stb. dolgokban is segíteni a tulajnak. mivel érdekelne a grafika, meg hasonlók is, segíteni tudnál a marketingben is. egy csomó mindenben kipróbálhatnád magad. talán még támogatná is, hogy további dolgokat tanulhass. pl. grafikus suli/tanfolyam, marketing, könyvelés, akármi.

na meg persze az is simán lehet, hogy rájönnél, hogy marhára nem is neked való az a közeg. elég sok ilyen történetet hallottam már. valaki pont ezt mesélte egy interjúban, hogy ő kávézót akart nyitni, végül elment dolgozni egybe és így kiderült, hogy marhára nem neki való. hálát adott az égnek, hogy nem ölt bele egy rakás pénzt, hogy aztán derüljön ki, hogy mennyire nem érdekli.

ha ennyire nem tudod, hogy mi is érdekel téged, akkor az a megoldás, hogy minél több féle dolgot kipróbálsz, minél többet megtanulsz. könyvelő és orvos nem lehetsz megfelelő képesítés nélkül. de grafikát, marketinget, egy csomó mindent meg lehet tanulni iskola nélkül, akár csak könyveket, neten található anyagokat, videókat böngészve is. nem azt mondom, hogy ezzel teljes mértékben ki tudsz váltani bármilyen komolyabb képzést, vagy diplomát, de belekóstolni, megismerni, jobban belelátni, hogy jobban meg tudd ítélni, hogy mennyire is érdekel téged elég sok mindennel lehet.

2020. nov. 12. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!