Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Gáz mekiben takarítgatni jól...

Gáz mekiben takarítgatni jól szituált ismerősök előtt?

Figyelt kérdés

21 éves nappali tagozaton tanuló egyetemista fiú vagyok, diákként vállaltam munkát egy budai McDonald's-ban. Mivel korábban Rózsadombra jártam általános iskolába meg gimibe, így rengeteg korombeli fiatalt ismerek a környékről, akik hát finoman fogalmazva is kőgazdagok, 2 havonta utazgatnak, rohadt drága ruháik vannak, gyönyörű házban élnek.

Ezzel szemben én önfenttartó vagyok, kevés pénzzel és dolgoznom kell a megélhetésemért. Amivel semmi baj nincs, több ezer diák van még így rajtam kívül. Egyetem mellett nincs még egy olyan rugalmas meló, mint a Meki, így bármennyire is rossz a megítélése, és a munkakörülményei sem a leglightosabbak, de ez mellett döntöttem.

Sajnos az étteremben, ahol munkát vállaltam (Budapest, Széll Kálmán tér), még a vendégteret, wc-ket is meg kell tanulnom hamarosan takarítani.

Baromi kellemetlennek érzem, hogy majd jól szituált, pénzes ismerősök/korábbi barátok előtt kell sepregetnem, felmosnom, tálcákat szedegetnem.

Szerintetek is gáz mekiben ismerős előtt takarítani?

2018. szept. 23. 12:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Milyen szakra jársz? Azon a területen nem tudnál munkát vállalni?

Teljes mértékben megértem a problémádat, én ugyanettől szenvedtem, csak a különbség annyi, hogy én vidékről költöztem fel Pestre (albérlet), te pedig ha a Rózsadombra jártál, akkor ha jól tippelem valahol Budán lakik a családod. Annyira nincs szégyenkeznivalód, maximum a kőgazdag ismerőseid előtt.

Arra nem gondoltál még, hogy például máshova költözz, szegényebb kerületbe és ott nem nézne ki senki, mert ez a természetes, hogy a többség csóró melós? És ott az esély is kicsi lenne, hogy összefuss a régi ismerősökkel.

2018. szept. 26. 18:33
 12/20 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Igen, szerencsére elég jó környéken élünk, Budán. Igaz, a lakást még nagyim kapta az államtól, mi is csak az önkormányzattól béreljük.

Pázmány BTK-ra járok, sajnos nincs lehetőségem úgy dolgozni :S

Ezért is jöttem el a Mekibe, mert segítenem kell a kiadásokba.

És pontosan ez a bajom:S

Bejönnek a gazdag ismerősök a suliból enni egyet a Mammutban való vásárolgatások után, nekik a heti kiadásaik 2x annyiba kerülnek mint az én havi fizum... és látják, hogy épp felseprek, felmosok, szemetet szedek...

2018. szept. 26. 20:16
 13/20 A kérdező kommentje:
Költözni nem szeretnék, jó itthon. A suli és a Meki is közel vannak hozzám. Az egyetlen probléma csak az, hogy a Mc, ami egy multimilliárdos cég, fillérekért kölcsönzött diak munkarővel végeztet 2-3 ember munkáját. Olyan területen is, ami már kínos. :S
2018. szept. 26. 20:19
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha ennyire ragaszkodsz az otthonlakáshoz, akkor mekin belül is áthelyeztetheted magad. Például az Oktogon vagy a Nyugati se lenne messze.
2018. szept. 27. 00:23
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem csak érzelmileg, de anyagilag is rosszabbul jönnék ki, ha koliba költöznék (albérletről nem is álmodozom, a bérleti díjaik az egekbe szöknek).

A Meki váltás jó ötlet, elég erősen gondolkodom rajta, mert a héten sajnos "kioktatnak" a takarításból és utána jó pár hétig/hónapig azzal kell bajlódjak.

A Nyugatiban szintén sokszor látok diákokat takarítani vendégteret, ami ott még nagyobb is, ráadásul kiegészül egy terasszal. Az még kínosabb volna. Az oktogoni Mekit nem ismerem, az mondjuk szimpatikus volna.

2018. szept. 27. 12:20
 16/20 A kérdező kommentje:
Megérdeklődtem az oktogoni Mekit, sajnos nem vesznek át, mert minimum fél évnek el kell telnie a legutóbbi mekis melóm előtt + referenciát kérnek a Széll Kálmán téritől rólam.
2018. szept. 27. 17:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Burger King, KFC esetleg?
2018. szept. 28. 17:35
 18/20 A kérdező kommentje:
Nézegettem azokat is :) A KFC rosszabbul fizet jóval, a Burgerbe pedig azért nem mennék, mert nagy göndör loboncom van és ott kötelező hordani sapkát minden pályán, ami nekem nagyon nagy nehézség volna:)
2018. szept. 28. 19:30
 19/20 A kérdező kommentje:
Kivasalni a hajam minden nap meg borzasztó időigényes :D
2018. szept. 28. 19:32
 20/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Végül felmondtam, így láttam jónak. Úgy gondolom, mindennek van egy határa, itt nekem most ez volt.

Összesen 3 napot takarítgattam, de iszonyat megterhelő volt mind fizikailag, mind mentálisan. És sajnos beigazolódott a félelmem, jöttek be nagyon pénzes ismerősök, miközben takarítottam.

Többet nem megyek Mc-be. Az a munka egy iszonyat!!

2018. okt. 3. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!