Ujjszopás ismerősök, ti magatok? 17/L
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az az igazság,hogy azért fordulok hozzátok, mert neten próbáltam keresgélni, de nem találtam semmit. 17 éves lány vagyok és még mindig szopom az ujjam. Kiskoromtól kezdve. Igazándiból szerintem sokan nem vallják ezt be, bár hallottam 60 éves néniről is aki egész életében szopta az ujját . A barátomat nem zavarja, és igazándiból napközben nem is szoktam, csak elalváskor . Az lenne a kérdésem,hogy ez normális-e? Esetleg valaki van még így? Üzenetben is szívesen fogadom a választ, ha valaki szégyenli. Vagy ha van ismerősötök. Csak tényleg szerintem mindenki titkolja és szeretném normálisnak érezni magamat. (Az ilyen káros a fogakra stb. Ezeken túl vagyok, mondták már és érdekes módon semmi baja nincs a fogaimnak)2017. ápr. 4. 22:07
1/6 anonim válasza:
Nem értek hozzá,de ha más hasonlóan fura szokásod nincs,akkor nem hiszem hogy baj.Főleg így,hogy csak elalváskor.Arra figyelj hogy lefekvés előtt mosd meg a kezed.
3/6 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: más fura szokásom nincs. Elvielg nem vagyok pszichésen beteg. Második válaszolónak: köszi a tanácsot, de mással a számban lehet nem aludnék túl jól😂
2017. ápr. 4. 22:41
4/6 Shai-Hulud válasza:
Jaj, hát nem is kell aludni közben... Szerintem a barátod rögtön cölibátust fogadna, ha elaludnál közben. :-D
Az eredeti kérdésedre: Egyáltalán nem baj. Neked jó (érdekes módon ez valamiért növeli a biztonságérzetet), másnak meg nem ártasz vele. Semmilyen káros hatása nincs, csak tényleg kissé fura, hogy ez a gyermeki szokás megmarad.
Én is sokáig szoptam az ujjam, de úgy kamaszkoromban valahogy elmaradt a szokás (amit persze nem bánok).
5/6 anonim válasza:
Én kb 7-8 éves koromig szoptam az ujjam, de utána leszoktam róla. Viszont így is ívesek tőle a hüvelykujjaim, illetve a metsző fogaknak sem tesz jót, szóval jobb leszokni róla. Persze komolyabb bajod nem lesz miatta, de azért szerintem jobb az ilyen berögződésektől megszabadulni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2017. ápr. 5. 22:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!