Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Letezik, hogyincs egy darab...

Letezik, hogyincs egy darab jo tulajdonsagom sem?

Figyelt kérdés
Sokszor gondolkoztam, hogy legalabb egy jo tulajdonsagot talaljak magamban, marmint nem kulsogleg, hanem belsoleg, de nem talalok egyet sem. Szerintem nincs is... Barataim nincsenek, akik megtudnak ezt cafolni. Valoszinuleg azert nincsenek, mert nincs jo tulajdonsagom egy darab sem. Nyilvant ti nem ismertek, ezert ti sem tudjatok ezt megcafolni, de esetleg ismertek ti is ilyen embert. Rossz tulajdonsagom az annyi van, hogy 1 nap nem lenne eleg, hogy felsoroljam oket.
2018. aug. 31. 02:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha ez igaz, akkor legalább jó az önképed. Tessék, egy jó tulajdonság. Persze, ha van jó jellemvonásod, csak azt nem veszed észre, akkor már nem jó az önképed, de akkor meg ugye mégiscsak van jó tulajdonságod. Szóval mindegy, mert ígyis úgyis van.
2018. aug. 31. 06:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden embernek vannak jó és rossz tulajdonságai, ezek alól Te sem vagy kivétel. Legfeljebb, még nem fedezted fel magadban, hogy melyek azok a belső, lélektani jellemzőid, melyek önmagad és mások szemében is pozitív hatással bírnak. Talán csak még nem kerültél olyan helyzetbe, ahol e pozitív tulajdonságaid a felszínre kerülhettek volna, vagyis megmutathattad volna mások számára, hogy igen, én ebben, vagy abban jó vagyok.

Az, hogy keresed magadban a jó tulajdonságokat, az már egy jó dologra utal, hiszen a törekvés benned rejtezik a jó iránt. Ilyet pedig ne mondj, hogy 1 nap alatt sem tudnád felsorolni a benned lévő rosszakat, mert azok között is minden bizonnyal akad olyan, amelyet mások jónak, vagy kedvezőnek ítélnek meg. Inkább azt mondanám, kishitű vagy, Te magad sem ismered még magadat! Az pedig, hogy nincs barátod, nem biztos, hogy annak köszönhető, hogy Te csak rossz kisugárzásra vagy képes, lehet egy annak tulajdonítható, hogy túl zárkózott vagy, nem mered magad megmutatni másoknak. De ez nem a rosszaság ismérve, inkább azt mondanám, hogy túlon-túl óvatos, lehet még kétkedő vagy másokkal szemben. Ennek nagyon sok oka lehet, gyermekkori lelki sérülésektől kezdve bármi kialakíthat egy emberben olyan fokú bizalmatlanságot a másik ember iránt, hogy emiatt nem tud baráti kapcsolatokra szert tenni. Ettől még nem rossz egy ember.

Próbálkozz azzal, hogy kissé nyitsz a világra, a Téged körülvevő emberekre, először a közvetlen környezetedre, majd ezt a kört lassan, óvatosan bővítheted. És majd csodákat fogsz látni, egyre inkább tapasztalni fogod, hogy igenis vannak pozitív és jó tulajdonságaid is.

2018. aug. 31. 12:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Igaz hogy zarkozott vagyok es biztosan igaz, hogy nyitnom kene, de (nem tamadasbol irom) konnyu azt modnani. Ilyen kis onbizalommal, mint ami nekem van keptelenseg barmi fele lepest tenni az emberek fele.
2018. szept. 1. 01:54
 4/4 anonim válasza:
Véleményem szerint egyik tulajdonság sem eredendően rossz vagy jó, inkább csak mások. Az adott élethelyzet dönti el, hogy az adott tulajdonság éppen jó vagy rossz. Ezért butaság is ezen agyalni. Tegyük fel, elég válogatós vagy ételek terén. Erre egyből rá lehet mondani, hogy rossz tulajdonság. De lehet hogy e miatt a tulajdonság miatt válsz híres ételkritikussá. Akkor már is jó. Vagy vegyük az ellentétét: nem vagy válogatós ételek terén, mindent egyformán finomnak találsz. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően népszerűvé válhatsz, ha mindenkinek megdicséred a főztjét, és mindig jókat mondasz másoknak. Lehet, hogy most rossznak tűnik a személyiséged, de csak másik élethelyzetre van szükséged, ami kompatibilisebb lelki valóddal. Sok szerencsét ennek a helyzetnek a megleléséhez!
2018. szept. 1. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!