Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csinos vagyok, és ez az...

Csinos vagyok, és ez az egyetlen jó tulajdonságom. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Viszonylag csinos vagyok, jó az alakom, bár az arcom nem nagy szám, és ezen kívül semmi jó tulajdonságom nincs. Ha a fiúk, barátok, vagy akár a családom bókol, csakis a külsőmet dicséri. Amúgy ezen kívül meglepően buta vagyok, bármibe is kezdek bele, hamar rájövök, hogy nem vagyok jó benne. A tanulás mindig nehezen ment (sokat kellett dolgoznom a jó jegyekért), a sportokban rossz vagyok, jártam táncolni is, de egy hónap után ott hagytam, mert annyira ügyetlen vagyok. Szeretek rajzolni, de semmi tehetségem nincs benne. Jelenleg egy OKJ-s tanfolyamra járok, amivel max egy irodába mehetek aktatologatónak, de sajnos mivel semmihez se értek, nem is nagyon várhatok mást az élettől. Hogy lehet ezt elfogadni? Mit tehetnék hogy pozitívabban lássam a dolgokat?

20/l

2015. nov. 1. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem menj irodába aktatologatónak, csak hogy egyelőre meg tudj élni, és próbáld meg kitalálni közben, hogy van-e más, amihez némivel több szenvedélyed van. Van, hogy az ember jó ideig nem jön rá, hogy mi az, amit igazán szeretne és tudna csinálni. És sajnos olyan is van, hogy amit igazán szeretne csinálni, abból nem tud megélni. Az élet nem igazságos.
2015. nov. 2. 00:02
 2/6 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet ezt elfogadni?"

Nem kell elfogadni, ne légy lusta, légy kitartó..

"Mit tehetnék hogy pozitívabban lássam a dolgokat?"

Hát kezdj magaddal valamit. Olvass, tanulj, sportolj és alakul ez. De, ha mindent csak kipróbálsz, majd otthagyod és nyafizol, hogy se tehetséged, se eszed... attól még nem lesz több egyikből sem :D

2015. nov. 2. 00:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez kifelejtettem:

képet!!! xDD

2015. nov. 2. 00:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahhoz hogy pozitívabban lásd a dolgokat, elsősorban az kell, hogy megtanult értékelni az eredményeid.

Azok akármilyen aprók is. Ezután azt a nagyobb dolgot amit el akarsz érni, felosztod olyan apró kis részcélokra vagy akció tervekre, amikhez pont ilyen apró kis lépések kellenek amiket megtudsz tenni és amit megtanultál értékelni. (Ez arra jó hogy megalapozza a hited és eredményt adjon a cselekedeteidnek)

Így amit teszel az sokkal eredményesebbnek fog tűnni, lesz sikerélményed és ami a legfontosabb ezekkel a lépésekkel eléred azt a nagyobb dolgot amit szeretnél.

Te azt hitted hogy rögtön jó leszel a rajzban, a táncban és bármiben, de ez nem így van, már ahhoz is hogy megtanulj járni rengeteg pofára esés kellett.

Ezért az eredményeid értékelésébe az is bele tartozik, hogy ha valami nem úgy sikerül, ahogy vártad, akkor is megtanuld felhasználni mint tapasztalatot.

Ne az elméd egy sötét elfelejtett zugába zárd be, mint valami rossz emlékű kudarcot, hanem tanuld meg használni.

Egyébként főként azért (is) vagy ügyetlen, mert nagyon elhitted, mélyen benne van a tudatalattidban és van is egy ilyen elvárásod magad felé.

Amikor csinálsz valamit, bármi legyen az, tánc rajz vagy egy fakocka. Mindig arra koncentrálj amit létre szeretnél hozni és ne magára a tevékenységre vagy arra hogy azt te hogyan nem tudod elég jól megcsinálni.

Ami a tanulást illeti. Vannak olyan memória bajnokságok, ahol olyan emberek versenyeznek akiknek átlagos vagy rosszabb memóriájuk volt. Van például egy fickó aki, cikket akart írni az ilyen lenyűgöző memóriájú emberekről, ehhez, elkezdte kipróbálni a módszereket és úgy döntött, hogy a legjobb, ha ő is benevez egy ilyen versenyre, ám végül megnyerte.

Majd ha megtalálom hozzá a Ted-es linket akkor belinkelem.

Az a lényege hogy ezek az emberek megtanultak másként memorizálni.

Például van egy jó kis oldal, ott a srácnak az volt a cél kitűzése, hogy évente megtanuljon egy nyelvet. (öt év öt nyelv) keres rá, mert nem akarok reklámozni semmit. Az ő oldalán például a nyelv tanulással kapcsolatban találsz jó ki módszereket és módszertant például nagyon fontosak a célkitűzések a nyelvtanulásban is és azt ils leírja hogyan érdemes célokat kitűzni.

- Ezeket a dolgokat kisebb nagyobb módosítással bármiféle tanulásra alkalmazhatod.

Remélem segítettem. Szia!

Ahhoz hogy pozitívabban lásd a dolgokat, elsősorban az kell, hogy megtanult értékelni az eredményeid.

Azok akármilyen aprók is. Ezután azt a nagyobb dolgot amit el akarsz érni, felosztod olyan apró kis részcélokra vagy akció tervekre, amikhez pont ilyen apró kis lépések kellenek amiket megtudsz tenni és amit megtanultál értékelni. (Ez arra jó hogy megalapozza a hited és eredményt adjon a cselekedeteidnek)

Így amit teszel az sokkal eredményesebbnek fog tűnni, lesz sikerélményed és ami a legfontosabb ezekkel a lépésekkel eléred azt a nagyobb dolgot amit szeretnél.

Te azt hitted hogy rögtön jó leszel a rajzban, a táncban és bármiben, de ez nem így van, már ahhoz is hogy megtanulj járni rengeteg pofára esés kellett.

Ezért az eredményeid értékelésébe az is bele tartozik, hogy ha valami nem úgy sikerül, ahogy vártad, akkor is megtanuld felhasználni mint tapasztalatot.

Ne az elméd egy sötét elfelejtett zugába zárd be, mint valami rossz emlékű kudarcot, hanem tanuld meg használni.

Egyébként főként azért (is) vagy ügyetlen, mert nagyon elhitted, mélyen benne van a tudatalattidban és van is egy ilyen elvárásod magad felé.

Amikor csinálsz valamit, bármi legyen az, tánc rajz vagy egy fakocka. Mindig arra koncentrálj amit létre szeretnél hozni és ne magára a tevékenységre vagy arra hogy azt te hogyan nem tudod elég jól megcsinálni.

Ami a tanulást illeti. Vannak olyan memória bajnokságok, ahol olyan emberek versenyeznek akiknek átlagos vagy rosszabb memóriájuk volt. Van például egy fickó aki, cikket akart írni az ilyen lenyűgöző memóriájú emberekről, ehhez, elkezdte kipróbálni a módszereket és úgy döntött, hogy a legjobb, ha ő is benevez egy ilyen versenyre, ám végül megnyerte.

Majd ha megtalálom hozzá a Ted-es linket akkor belinkelem.

Az a lényege hogy ezek az emberek megtanultak másként memorizálni.

Például van egy jó kis oldal, ott a srácnak az volt a cél kitűzése, hogy évente megtanuljon egy nyelvet. (öt év öt nyelv) keres rá, mert nem akarok reklámozni semmit. Az ő oldalán például a nyelv tanulással kapcsolatban találsz jó ki módszereket és módszertant például nagyon fontosak a célkitűzések a nyelvtanulásban is és azt ils leírja hogyan érdemes célokat kitűzni.

- Ezeket a dolgokat kisebb nagyobb módosítással bármiféle tanulásra alkalmazhatod.

Remélem segítettem.

2015. nov. 2. 06:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Na látod milyen ügyetlen voltam ?

Sikerült kétszer beillesztenem, tanultam belőle, hogy mit puskáztam el és legközelebb, már nem fogom elpuskázni.

Ráadásul jobb hogy kétszer is "leírtam" neked mint, ha egyszer sem tettem volna.

2015. nov. 2. 06:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Itt pedig az ígért link :

[link]

Lehet hozzá feliratot választani ha esetleg nem lenne alapból.

2015. nov. 2. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!