Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tegyem túl rajta magam?

Hogyan tegyem túl rajta magam?

Figyelt kérdés
10.-es lány vagyok, egy erős gimnáziumba járok. Számomra mindig a tanulás volt az első, ami meg is látszik, hiszen eddig mindig kitűnő voltam+rengeteg versenyem nyertem. Ebben az évben viszont kaptam egy 4-est is.Ezen a mai napig nem tettem túl magam.Úgy érzem, mintha megbuktam volna. Sokszor szóba hozzák a szüleim is, hogy ilyen szerencsétlen csak én lehetek. Nagyon zavar, nem tudok aludni, gyakran rosszat álmodok ezzel kapcsolatban.Sőt nèha annyira felhuzom miatta magam, hogy vagdosni kezdem azokat a testrészeimet, ahol nem látják a vágásokat. Tudom, hogy ez nem normális, ezért kérem a tanácsotokat.

2018. aug. 13. 15:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pszichiáter.
2018. aug. 13. 15:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Keress fel egy orvost. Ha ezt így ėled meg,akkor egy komolyabb pofontól amit az ėlet adni fog mi lesz?
2018. aug. 13. 15:43
 3/11 anonim válasza:
100%

Nem tudok szebben fogalmazni,ne haragudj.

De Sz@rd le!10 évnyi zsinór ötös után egy négyes,az nem túl nagy dolog.Azért nem tudod feldolgozni mert nincs mit.A vagdosásról csak annyit,majd egyszer a jövőben,a férjed megkérdezi mik azok a sebek?Mert az ilyen vagdosások egyértelműek,arra lesz kíváncsi milyen trauma ért,és te elmeséled neki hogy kaptál egy négyest.Majd a reakciójának látványát,azt hogy dolgozod fel?

2018. aug. 13. 15:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem merek pszichológushoz fordulni, mert lehet hogy tovább küldene pszichiáterhez. Amúgy a vagdosás nem csak emiatt van, rengeteg más trauma ért.
2018. aug. 13. 16:05
 5/11 anonim válasza:
fogod magad,megkéred öcséd bátyád fatert unokatesót osztálytársat mindegy,olyat aki nagyobb nálad fizikailag,hogy öleljen meg jó erősen (de tényleg erősen,akkor jó mikor elernyednek a vázizmok)napi 5 percet,hidd el segíteni fog.
2018. aug. 13. 16:53
 6/11 anonim válasza:

Az utolsó vagyok

Már miért küldenének pszihiáterhez,egy kis ön vagdosós hiszti miatt,ha másokat vagdosnál,utána jóízűen elfogyasztanád őket,akkor sanszos lenne.A te bajod nem igazán nagy baj,csak a korosztályodnak megfelelően túl rosszul éled meg.Ez betudható a hormonoknak.Ezt is vedd figyelembe mielőtt eljutnál addig hogy már magaddal sem vagy elégedett.Kicsit ismerem a ok-okozati dolgot ennél.Majd kinövöd.addig is fel a fejjel kis csillag.

2018. aug. 13. 17:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 6.válaszoló! Nem ok nélkül csinálom a vagdosást és nem csak egy egyszerű tini hiszti, hanem több. Általános iskolában sokat bántottak, vertek, gúnyoltak, csak mert stréber voltam és visszahúzódó. Ez a mai napig problémát okoz. Nincs önbizalmam, leírhatatlanul utálom magam, volt, hogy meg akartam halni, mert azt kívánták nekem és csak azért nem tettem meg, mert nem akartam csalódást okozni. A szüleim is utálnak és a testvérem jobban szeretik.Én csak azért kellek, hogy dicsekedjenek velem....
2018. aug. 13. 20:56
 8/11 A kérdező kommentje:
És állandóan csak kioktatnak. Ha anyám szólít már azon gondolkozom, hogy mit rontottam el megint. Ha nem 5ös a dolgozatom, akkor kiakadnak. A hugomnak meg minden meg van engedve. Örülnek ha négyest kap...még azt is elvárják, hogy pénteken suli után tanuljak. De azt megtiltják, hogy elmenjek a barátnömmel fagyizni.
2018. aug. 13. 21:01
 9/11 anonim válasza:
Mert valószínűleg nincs idősebb testvéred,smint legidősebb gyerek,ezért van ami.Neked kell a komolynak,felelősség teljesnek lenned.Ez egy ilyen szerep,de nem hálátlan szerep.Kérlek hidd el,ez csak a javadra válik,ha felnőttként a saját utad járod majd.Kitartásra,alázatra,és önállóságra tanít,de csak ha nem hagyod hogy legyűrjön.Ezek azok amire szükség lesz a boldoguláshoz.Volt hasonló időszakom.De most visszagondolva rá,nekem már csak tini hisztinek tűnik.Fogd fel kihívásnak.Majd ha ott tartasz hogy a jobbnál jobb munkahelyek között válogathatsz (mert ilyen jegyekkel nem a helyi trafikban fogsz dolgozni),minden a helyére kerül,hogy mi miért történt.Magadat ne utáld,nincs is rá okod.Hányan vannak az osztályodban,akik hozzák a zsinór ötöst?Nem hiszem hogy sokan.Na ugye?Akik meg bántottak,kiváncsi lennék hogy sütik majd a cheeseburgert a mcdonaldsban,vagy hogy milyen jól boldogulnak a közmunkaprogramban.
2018. aug. 14. 01:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 9. válaszoló!
2018. aug. 14. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!