Mihez kezdjek az életemmel?
Lassan 3 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Egy bajom van csak vele, a fizetés. Órabér alapján van, szóval sosem kapok ugyanannyit, de legutóbb (tegnap) 147 ezret utaltak... Kaptam már 200 ezret is de az csak egyszer fordult elő, amikor sok túlórám volt. Általában 150 ezer körül szoktam kapni, sok idő után ez volt most a legkevesebb fizum. Viszont amúgy meg nagyon szeretek itt dolgozni, a munkát is élvezem, a társaságot imádom... Csak kevés a fizetés. Most lesz fizuemelés, de nem hiszem, hogy nagyon túlzásba fogják vinni. Nem innen szeretnék nyugdíjba menni, az az álmom, hogy nemzetközi kamionsofőr legyek. Ősszel szeretném elkezdeni a B jogsit, és ahhoz, hogy elkezdhessem a C-t, legalább két éve kell, hogy legyen B-m. Szóval miután lerakom a B-t, van két évem, ami alatt félre kéne tenni a C-re, C+E-re, és a GKI-ra, de lehetőleg úgy, hogy mellette legyen életem is. Gondoltam arra, hogy kimegyek Angliába szobalánynak, vagy bármilyen más egyszerű munkára, de nem tudom, mennyire jó ötlet. Meg azt se, hogy ezt a B jogsi előtt, vagy utána kéne. És azt se, hogy addig mit csináljak. Maradjak a jelenlegi munkahelyemen, amit szeretek, és adnak kaját is (tehát arra nem kell költenem munkaidőben), vagy keressek valami másik egyszerű melót, ami picivel jobban fizetne, de nem sokkal (20-30, max 40 ezerrel), és ott kajára is kéne költenem. Egyáltalán Anglia jó ötlet a 2 év alatt, vagy maradjak itthon, a jól megszokott munkahelyemen kevés pénzért?
Bocsi, ha össze-vissza irkáltam, de fogalmam sincs, hogy mit csináljak, úgy érzem, hogy soha nem fog sikerülni összehozni az álommunkámat.
Én szóló hűtős teherautón nemzetköziben (HU->CH - CH->HU) kerestem 21 nap melóval nettó 303 ezer forintot. Ez volt januárban. Tehát maga a C kategória és a GKI árát visszahozza két hónap alatt. De nekem nem jött be az áruszállítás.
(#5-ös voltam)
Napi 90 eurót kapok, 20 napot dolgozom, 10 napot otthon vagyok. De gondolj arra, hogy telnek az évek, 25 évesen kezdtem, ma itt vagyok 43, itt sokkal többet szívsz, törődsz mint egy irodában. Itt nagyon sok 20 év a fülkében, nem beszélve 40 - ről. Dől rólad a víz, máskor fagyoskodsz. Van, hogy pár napon belül más évszakban jársz.
Nem panaszkodom, elvagyok, jó pénzem van, asszony is jól keres, de komoly ára van, kétszer gondold meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!