Ez már beteges félelem? Mit tudnék tenni ellene?
Szia, régen én is rettegtem a sötétben. A tükröktől is, a nyitott ablakoktól, meg kb mindentől. Teszem hozzá, nem teljesen ok nélkül, mert a házunkban az ajtók maguktól nyíltak, meg a hűtő is, meg fotelek mozogtak, meg ilyenek, szóval ez elég leterhelő volt. Az egész családnak, nem csak nekem. A nővérem a mai napig nagyon fél, pedig elköltöztünk, és minden ilyen megszűnt. Nem biztos, hogy képzelődsz. Nem vagyok én sem egy mániákus természetfeletti hívő, de amikor öt ember látja és hallja egyszerre ugyanazt, akkor nehéz azt mondani, hogy képzeltük, szóval a félelmednek akár lehet alapja is.
Nekem az segített, amikor végiggondoltam, hogy bakker, évek óta hallok dolgokat, de igazából semmit nem ártott. Nem bántott, meg semmi. Akkor minek féljek? A sötétségfóbiámat úgy győztem le, hogy bezártam magam a fürdőbe, és lekapcsoltam a villanyt. Egy percig rettegtem, aztán telt sz idő....semmi se történt. Semmi nem támadott rám. Talán segíthet, ha erőt veszel magadon, amikor félni kezdesz, akkor kimész és szétnézel, felmész a padlásra, vagy bárhová, ahonnan hangot hallasz. Remélem jobb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!