Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez már beteges félelem? Mit...

Victorya1112 kérdése:

Ez már beteges félelem? Mit tudnék tenni ellene?

Figyelt kérdés
Már gyerekkorom órát a féltem a sötétben, de akkor még nem volt ennyire durva. Régen nem mertem az ajtó felé fordulva aludni, és nagyon nehezen aludtam el a sötétben, de mostmár sokkal rosszabb lett. Sötétben egyeltalán nem bírok aludni, és még a tévé fényénél is alig. Ha az ajtóm be van csukva az alvás kilőve, de ha teljesen nyitva, vagy annyira, hogy ki tudok látni rajta, szintén lehetetlen, ahogy a nyitott ablaknál is, és nem merek hátat fordítani az ajtómnak. Éjszaka néha hangokat hallok, látók dolgokat amik nincsenek, és ha éjszak felriadok pánikolni kezdek, és kétségbe esetten keresem a villany kapcsolót. Ez mennyire számít betegesnek? Mit tudok tenni ellene?

2018. júl. 31. 15:19
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Mit gondolnal ha a barati korodben elmondanad ezt? Szerinted mit reagalnanak rá?
2018. aug. 1. 22:03
 32/33 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ezen még nem gondolkodtam. A lány barátaim megértőek ők valószínűleg próbálnának támogatni. A fiúk azok hát... A legjobb indulattal is, de szerintem kiröhögnének... Minden két esélyes.
2018. aug. 1. 22:28
 33/33 anonim válasza:

Szia, régen én is rettegtem a sötétben. A tükröktől is, a nyitott ablakoktól, meg kb mindentől. Teszem hozzá, nem teljesen ok nélkül, mert a házunkban az ajtók maguktól nyíltak, meg a hűtő is, meg fotelek mozogtak, meg ilyenek, szóval ez elég leterhelő volt. Az egész családnak, nem csak nekem. A nővérem a mai napig nagyon fél, pedig elköltöztünk, és minden ilyen megszűnt. Nem biztos, hogy képzelődsz. Nem vagyok én sem egy mániákus természetfeletti hívő, de amikor öt ember látja és hallja egyszerre ugyanazt, akkor nehéz azt mondani, hogy képzeltük, szóval a félelmednek akár lehet alapja is.

Nekem az segített, amikor végiggondoltam, hogy bakker, évek óta hallok dolgokat, de igazából semmit nem ártott. Nem bántott, meg semmi. Akkor minek féljek? A sötétségfóbiámat úgy győztem le, hogy bezártam magam a fürdőbe, és lekapcsoltam a villanyt. Egy percig rettegtem, aztán telt sz idő....semmi se történt. Semmi nem támadott rám. Talán segíthet, ha erőt veszel magadon, amikor félni kezdesz, akkor kimész és szétnézel, felmész a padlásra, vagy bárhová, ahonnan hangot hallasz. Remélem jobb lesz!

2018. aug. 16. 01:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!